Actualizarea profilului de LinkedIn

LinkedIn este una dintre cele mai mari retele de socializare profesionala, avand la nivel mondial aproximativ 225 de milioane de utilizatori, din care peste 450.000 de utilizatori inregistrati in Romania. Rolul retelei LinkedIn este acela de a pune in legatura utilizatorii cu potentiali angajatori sau parteneri de afaceri si de a le oferi acestora posibilitatea de a fi parte integranta a comunitatilor bazate pe diferite domenii profesionale.

logo-linkedin
logo-linkedin

Insa, majoritatea utilizatorilor romani de LinkedIn fie nu au profilele actualizate, fie sunt neterminate, ele devenind nerelevante pentru un potential angajator sau partener de afaceri. De ce sa fim inregistrati pe retea, daca neglijam profilul? De ce il mai folosim?

Iata 5 motive pentru care ar trebui sa folosim LinkedIn pe plan local:

  1. Vanator de joburi. Odata ce iti actualizezi profilul constant, vei avea sanse mai multe sa fii descoperit de un potential partener de afaceri sau angajator.
  2. Crearea de noi relatii profesionale. Spre deosebire de Facebook, pe LinkedIn nu se poarta conversatii de dragul socializarii, iar atunci cand se poarta, si asta se intampla mai rar, ele au de cele mai multe ori o finalitate.
  3. Vei obtine recomandari pentru abilitatile si competentele tale. Recomandarile sunt una dintre cele mai eficiente metode de a-ti prezenta abilitatile si competentele tale in functie de domeniul de specialitate. Eficienta lor se doveste prin faptul ca ele sunt date de catre ceilalti membri ai retelei, si nu de tine, acestea aparand pe profilul tau. Orice persoana care intra in contact cu tine te poate recomanda pentru ceea ce stii tu sa faci, puterea profilulului tau crescand.
  4. Ce nu afli de pe Facebook, afli de pe LinkedIn. Daca pe Facebook gasim un intreg de informatii dedicate sectiunii de divertisment, pe LinkedIn poti citi articole de specialitate, sfaturi din partea profesionistilor, cercetari de piata etc. Si noi putem transmite mai departe astfel de informatii contactelor noastre.
  5. Esti mai usor de gasit. Cautarile pe LinkedIn se fac pe baza de specializare, experienta profesionala, job actual, de interese sau preferinte profesionale, de localitate. Daca pe Facebook este probabil ca  o parte din noi sa nu ne dorim sa fim gasiti, pe LinkedIn ne dorim cu certitudine acest lucru.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.