Accesul facil si rapid la informatii este unul din beneficiile majore ale internetului, atat pentru elevi si studenti cat si pentru profesionisti din lumea intreaga. Comunicarea si accesul la informatii este mult facilitat, in plus informatiile sunt actualizate zilnic, pot fi modificate si completate in orice moment, ceea ce ajuta la o mai buna invatare si intelegere.

Dupa cum am mentionat, comunicarea este unul din cele mai mari avantaje ale internetului pentru educatie. Elevii si studentii contacteaza alti studenti sau profesori prin e-mail, pentru diferite intrebari sau informatii. De asemenea pot fi impartasite informatii, pot fi purtate discutii despre un subiect anume, prin aceasta tehnologie ce influenteaza din ce in ce mai mult procesul educational.

Internetul se dovedeste a fi foarte util pentru completarea proiectelor la orice nivel de scolarizare. Un adevarat ocean de informatii ce ofera detalii despre aproape orice subiect cunoscut omului, pot fi gasite toate cele necesare pentru conceperea proiectului. Inca un avantaj aici este accesul facil si economia de timp care se face, fata de documentare din carti, reviste, mers pe la biblioteci si asa mai departe.

Noutati – sunt disponibile constant, pentru orice domeniu. Elevii si studentii au acces astfel la cele mai noi informatii cu privire la ceea ce au nevoie. Un alt efect pozitiv pentru educatie este posibilitatea de a obtine calificari in urma cursurilor la distanta efectuate prin online learning. Astfel sunt evitate costurile cu deplasarea si cazarea la unitatile de invatamant, si chiar si pentru adulti ce vor sa se perfectioneze si nu au timp sa mearga la cursuri zilnic se dovedeste a fi foarte util.

Fara limita de varsta, cursurile oferite sunt disponibile oricui pe internet, oferind posibilitatea tuturor grupelor de varsta de a beneficia de informatie. Luand toate aceste puncte in considerare, putem spune cu siguranta ca internetul este o resursa extrem de importanta pentru sistemul educational. Desi nu poate inlocui in totalitate cartile si educatia primita in sala de clasa, ofera cunostinte pentru cei ce doresc sa se specializeze in orice domeniu doresc.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *