Alcoolul se poate consuma in mai multe moduri, ocazional sau abuziv, stilul abuziv de consum dand nastere unor probleme atat pentru cei care consuma cat si pentru cei din jur (familie, rude, prieteni sau colegi).

Un mod de consum al bauturilor alcoolice este cel social sau ocazional, nu creeaza probleme si care poate fi tinut foarte usor sub control.

Consumul abuziv de alcool este un mod de a consuma alcool din cand in cand, in cantitati mari. Probleme care pot sa apara in acest caz pot fi descrise de accidente cauzate acasa sau pe strada, cauzate consumului de bauturi alcoolice la volan; lipsa unui loc de munca; pierderea unor lucruri de valoare sau comiterea unor acte de violent psihica sau fizica, pe care unele persoane nu le-ar face in mod obisnuit. Intre perioadele de consum, persoana poate reveni la un consum social sau de abstinenta.

Dependenta de alcool poate fi descrisa de consumul zilnic de cantitati foarte mari de alcool. Astfel, consumatorul petrece foarte mult timp in activitati care include alcool si se implica in multe activitati care i-ar putea procura bautura. Dependentul de alcool renunta foarte rapid la activitatile obisnuite, cum ar fi timpul petrecut alaturi de familie sau prietenii.

Adesea, cei care traiesc cu o persoana care sufera de o astfel de problema legata de consumul de alcool tind sa uite de nevoile proprii, petrecandu-si timpul in scopul salvarii celuilalt. De multe ori, cei care consuma problematic alcool sunt constienti de efectele pe care comportamentul lor il are asupra asupra persoanelor din jur.

Copiii pot fi afectati negative de abuzul de alcool al parintilor in mod direct prin actiunea unor acte de violenta verbala sau de agresiune, fie indirect, de cele mai multe ori copiii fiind martori la certurile parintilor. Consumul abuziv de alcool al unuia sau a ambilor parinti poate afecta dezvoltarea psihologica pe termen lung.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.