Oamenii au perceptii diferite cand vine vorba de frumusetea unuia sau a altuia si cand vine vorba de a clasifica ce face dintr-o persoana o prezenta agreabila si chiar mai mult. Insa marea majoritate este de parere ca aspectul fizic este cel care conteaza cel mai mult. Gresit, spun cercetatorii.

Primul lucru pe care il observam la o persoana este zambetul sau. Asta pentru  ca avem tendinta de a privi gura vorbitorului. Urmeaza o oarecare clasificare ulterioara in functie de ceea ce este important pentru fiecare, de la par la manichiura si detalii legate de aspect. Pana la o astfel de abordare cercetatorii spun ca altceva este ingredientul principal: vocea.

Oamenii sunt atrasi in primul rand de cei care au o tonalitate asemanatoare cu a lor. In cazul barbatilor se pune accent pe o voce mai groasa, in timp ce in cazul femeilor se pune accent pe o voce suava, delicata. Este cert, asta dovedeste masculinitatea, respectiv feminitatea. Accentul, intonatia si tonul vocii ar trebui sa fie cat mai aproape de stilul uneoi persoane pentru ca o prezenta masculina sau feminina sa fie considerata atragatoare.

In egala masura exista si preferinta pentru vocea tipica unei zone. Cu alte cuvinte se va integra mai bine intr-un grup o persoana care are o voce tipica unei comunitati decat un strain. Desi nu trebuie sa existe o discriminare pana la urma. Aceeasi cercetatori, respectiv Molly Babel, lingvista la Universitatea din British Columbia, Canada marturiseste ca unii sunt atrasi in mod special de acele persoane cu un accent aparte decat cel din zona din care ei provin tocmai pentru ca este ceva nou, aparte in randul celor cunoscuti.

Se spune ca tonul face muzica astfel ca pe acest principiu poti cuceri un barbat sau o femei inca de la bun inceput printr-o conversatie.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *