Multi parinti se ingrijoreaza mult prea mult legat de dorinta de a fi perfecti, si intotdeauna se invinovatesc atunci cand copiii lor intra in probleme sau sfarsesc prin a avea probleme emotionale. Principala problema este ca familia, scoala, prietenii si presiunea media este fara margini.

Petrece-ti mai mult timp cu copiii tai

Nu, nu ar trebui sa te indepartezi de ei, va trebui sa le oferi mult timp petrecut alaturi de tine, pentru ca asta conteaza cel mai mult, in special atunci cand sunt mici. Incearca sa faci din mesele in familie un adevarat eveniment special care sa dureze cat mai mult timp. Fara telefoane, fara laptopuri, fara alte dispozitive electronice. Doar vorbeste si asculta-ti copiii.

Organizeaza timpul in asa fel incat sa iti iei copiii de la scoala atunci cand iesi de la munca sau pur si simplu fa asta tu si nu trimite pe altcineva in locul tau. Fa curatenie in casa si cumparaturi alaturi de ei. Imparte sarcini si faceti fiecare cate ceva pentru a-i invata de mici sa stie sa pretuiasca cuartenia, ordinea, disciplina si regulile. De asemenea, invata-i si cu banii si nu-i rasfata prea mult, pentru ca altfel iti vor sari in cap.

Nu te ingrijora atat de mult legat de dieta copiilor

O alimentatie sanatoasa este o idee grozava. Singura problema este ca iti va lua o gramada de timp sa organizezi totul si in acest fel va trebui sa revolutionezi dieta tuturor si iar iti va lua destul de mult timp si putere de convingere. Acest aspect poate fi de departe foarte stresant si destul de scump. In schimb, ai putea introduce cateva alimente santoase de baza, ca legumele si fructele, care sa ajute pe toata lumea.

Asigura-te ca fast-food-ul nu se cumpara niciodata in casa ta in cantitati mari, ci doar uneori pentru rasfat. Incurajeaza-ti copiii sa manance fructe si sa bea sucuri proasptete de fructe preparate casa.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.