Tinerii care vor sa inscrie o masina pe numele lor au parte in momentul de fata de o mare surpriza. De ceva timp s-a introdus o crestere considerabila de tarif pentru soferii de pana in 25 sau 30 de ani. Sunt considerati ca prezentand risc mai mare pe sosele, pentru ca nu au suficienta experienta. Ajunge sa coste astfel o polita RCA pentru un sofer de 21 de ani la o masina de 1600 cc undeva in jur de 2000 lei pentru un an de zile.

Astfel, soferii tineri care isi doresc o masina se gandesc de doua ori inainte de a o inscrie. Diferentele la tarife se fac simtite chiar si la persoane ce urmeaza sa treaga pragul varstei de 30 de ani. Un tanar din Suceava care a cumparat un autoturism din strainatate declara: „Mai aveam mai putin de doua luni pana sa implinesc 30 de ani. Calculul facut inainte de implinirea anilor mi-a dat un pret la RCA de peste 500 lei pentru 6 luni. Am asteptat, nu am inmatriculat masina, iar dupa implinirea varstei de 30 de ani tariful RCA s-a redus aproape la jumatate – sub 300 lei.”

In cautarea unui RCA ieftin soferii tineri mai apeleaza la o alta varianta: inscriu masinile pe rude mai in varsta. In orice oras al tarii se poate observa acest fenomen. Tinerii aleg sa inmatriculeze masinile pe parinti, unchi, matusi, bunici chiar, numai pentru a obtine un RCA mai ieftin. Diferentele sunt considerabile, de la aproape 2000 lei pe un an – cazul soferului de 21 de ani de la inceput – se ajunge la un tarif mai mic de 600 de lei pentru o persoana cu varsta de peste 50 de ani.

Exista destul de multi asiguratori pe piata romaneasca, fiecare cu propriul tarif si cu criteriile de care tine cont pentru calculul tarifului RCA. Tinerii insa cauta in majoritatea cazurilor varianta cea mai ieftina, evitand confuzia si bataile de cap pentru alegerea celei mai bune variante. Asa ajung sa inmatriculeze masinile pe rude sau cunostinte mai in varsta, platind de 3,4,5 sau chiar de 10 ori mai putin decat ar plati daca ar inscrie pe propria persoana autoturismul. Banii economisiti iau destinatia achitarii impozitului auto, iau destinatia combustibilului necesar pentru deplasare, intrucat multi considera exorbitante sumele cerute pentru o asigurare RCA la un sofer cu varsta de pana in 30 de ani.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.