Cu siguranta exista o gramada de obiective turistice foarte atragatoare pentru calatorii de pretutindeni, si de obicei acestea sunt pe o lista de destinatii de vacanta departe de tara natala a cuiva. Chiar daca o multitudine de oameni cauta consolare si relaxare intr-o tara straina, complet opusa de cea in care s-a nascut, asta nu inseamna ca plaiurile natale nu au ce oferi frumos vederii turistilor. In acest caz se afla in Romania.

O multime de romani pleaca in afara in vacante pentru ca acolo li se pare ca este mai frumos, mai altfel, mai diferit, insa mai intai de toate ar trebui sa se axeze pe frumusetile si vizitarea patriei. Indiferent daca suntem sau nu prea patrioti, tara noastra de origine ramane in continuare un loc superb in care iti poti face concediul, vacanta si in care iti poti petrece un weekend minunat. Un asemenea loc este si Brasov, unul dintre cele mai apreciate si istorice orase din tarisoara noastra minunata si in mare parte verde.

In Brasov poti vizita Biserica Neagra, poate una dintre cele mai cunoscute biserici cu o constructie gotica din tara, dar si cea mai cunoscuta atractie din acest oras, totodata fiind si un reper si un simbol al Brasovului. Nici o alta catedrala sau biserica romaneasca sau europeana nu poate intrece in unele aspecte aceasta cladire impresionanta cu aspect ars s-a mentinut in ciuda vremurilor pana in zilele noastre.

Un alt reper al Brasovului si un alt punct de atractie cheie cu aspect de ars este si Turnul Negru. Acesta detine un acoperis de sticla folosit de cele mai multe ori pentru expozitii si desfasurari de evenimente cheie din Brasov. Denumirea acestei cladiri interesante provine de la cele doua incendii prin care a trecut, insa nu cauzate de mana omului ci din cauze naturale, de pe urma trasnetelor survenite asupra-i.

Strada Sforii este una dintre cele mai inguste si stramte stradute din Europa, avand 1,11 metri latime. Brasovul se poate lauda cu aceasta straduta minune care este poate una dintre cele mai fotografiate obiective turistice din Brasov, iar cuplurile indragostite o adora datorita aspectului sau vechi si romantic, de genul legendei lui Romeo si Julieta.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *