Gesturile ne tradeaza gandurile si sentimentele referitoare la ceva anume, si mai ales daca participam la o discutie, ajungem sa fim analizati si sa ni se interpreteze gesturile, astfel cei cu care vorbim ghicind exact ceea ce gandim de fapt si nu spunem.

Starea de tensiune

Atunci cand ne tinem picioarele incrucisate, la fel ca si bratele poate sugera o stare defensiva sau o stare de disconfort, nu ne simtim bine in relatia noastra pe care o avem cu interlocutorul si ne exprimam in mod inconstient atitudinea. O asemenea pozitie a picioarelor mai poate exprima si dorinta de a trece mai repede timpul, de a scapa de ceva, si reies e de fapt dintr-o stare de tensiune ridicata, de o atitudine negativa sau de lipsa de incredere in sine, asta mai ales daca mai tii si privirea in pamant si nu mentii contactul vizual cu cel cu care vorbesti.

Starea de superioritate

Aceasta stare, de superioritate, este indicata mai ales de bratele incrucisate si de un deget ridicat, insa poate de asemenea sugera si faptul ca adopti o pozitie defensiva si negativa, de neincredere. Degetul ridicat poate sugera ideea de superoritate la maxim, de tarie de caracter si de incredere si forta de sine; acest gest indica o manifestare a prioritatii, ba poate chiar a agresivitatii, mai ales daca pe langa faptul ca tii un deget ridicat, il mai si misti cu nervozitate.

Starea de teama, de inferioritate

Aceasta stare se exprima printr-o gestica foarte sugestiva: picioarele tinute foarte aproape unul de celalalt, ba chiar lipite, cu talpile bagate in scaun eventual. Mainile sunt tinute pe langa corp, fie impreunate chiar in fata daca te afli in picioare, fie impreunate si tinute in poala, daca te afli pe un scaun. Aceasta atitudine exprimata de gesturile aferente indica o stare de inferioritate, de supunere, ba chiar de teama; persoanele care se manifesta astfel sunt foarte emotionate si nu vor sa creeze probleme sau a fie chestionate prea dur referitor la un aspect.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *