Ce sa stii despre Windows XP

In caz ca inca nu ai aflat, cei de la Microsoft au incetat sa mai ofere surport tehnic pentru cei ce folosesc ca sistem de operare Windows XP. Acest lucru a fost declarat de Microsoft la inceputul lunii aprilie 2014. Daca esti un fan XP si daca nu ai un PC suficient de performant pentru a rula sistemele de operare Microsoft mai noi, astea nu sunt vesti tocmai bune pentru tine. Windows XP este un sistem de operare stabil, usor de utilizat si probabil sistemul de operare de la care majoritatea am pornit.

Desi o parte din utilizatori sunt de acord cu Microsoft in faptul ca acesti se indeparteaza de XP si pun accent pe variantele mai noi. Totusi daca esti fan XP il poti rula si pe Windows 7, insa acesta este restrictionat doar la versiunea Professional. Pe Windows 8 pe de alta parte te poti bucura de Windows XP, fara a mai cumpara alte licente. Va trebui mai intai sa instalezi cateva programe free pentru a putea rula versiunea XP.

Programele sunt Windows XP Mode installer, pe care il poti descarca de pe site-ul Microsoft, ( daca folosesti un Windows piratat, nu vei avea acces la dowload). Va trebui sa extragi din arhiva fisierul si odata ce acesta a fost extras tot ce trebuie sa faci este sa accesezi din fisierul „xpm”, urmatorul „VirualXPVHD.vhd” si sa-l accesezi. In esenta acest program iti va crea o partitie HDD virtuala pe care va rula Windows XP.

Iti va apare o casuta in care te va intreba ce sistem de operare doresti sa folosesti, selectezi Windows XP” si astepti pana cand acesta va porni.

De aici va trebui sa instalezi programul sistemul virtual de operare ca orice alt program obisnuit, ca si cum ai instala windows XP de pe un disc.

Acum vei putea folosi Windows XP, chiar daca rulezi ca sistem de operare principal Windows 8.

Published by admin

One thought on “Ce sa stii despre Windows XP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.