Avocado

Fructele de avocado iti ofera 39% din doza zilnica recomandata de fibre, mai ales ca abilitatea acestui fruct, de a preveni o inflamatie nedorita, este absolut indiscutabila in lumea cercetarilor privitoare la sanatate.

Orez

Orezul, cereala integrala sau nu, este un accesoriu de gatit ieftin si bun de pastrat in bucatarie. Exista pareri pro si contra in legatura cu orezul brun si orezul alb, insa ar trebui ca toti oamenii sa stie ca orezul este bun si poate fi utilizat intr-o gama variata de feluri de mancare.

Fasole/legume

Legumele sunt o sursa grozava de carbohidrati si de proteine pe care le poti adauga oricand in supele, salatele si in toate felurile de mancare pe care vrei sa le prepari. Valoarea nutritionala a legumelor variaza in functie de tipul acestora, asa ca este mai bine sa compari calitatile nutritive ale acestora inainte de a le cumpara.

Fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz sunt niste carbohidrati usor de digerat si care stau ceva timp in stomacul tau, dupa ce au fost consumati, ceea ce te va impiedica sa nu mai ravnesti la alta masa pentru ceva timp.

Cartofi

Cartofii, ca si fulgii de ovaz, sunt bogati in carbohidrati care se digera usor si reduc pofta continua de mancare.

Popcorn

In loc sa mancanci bomboane in timpul urmatorului tau maraton de filme, mai bine opteaza pentru popcornul natural care este bogat in fibre si contine o cantitate surprinzatoare de antioxidanti.

Sfat

Exista o varietate de combinatii pe care le poti face cu ajutorul orezului, a carnii, si legumelor. In cazul in care va este pofta sa mancati ceva dulce trebuie sa optati pentru ceva sanatos. De exemplu, puteti gasi la fastplus dulciuri sanatoase si foarte delicioase.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.