Gelozia este acel sentiment chinuitor si obsedant provocat de banuiala sau incertitudinea unei iubiri adevarate. De multe ori acest sentiment poate fi insotit de invidie, prizma sau teama de a nu fi niciodata depasit. Intr-o relatie, se spune ca doar cine nu iubeste nu este gelos. Este adevarat. Oricine iubeste are macar un „gram” de gelozie provocat de teama de a nu pierde persoana iubita. Exista cazuri in care aceasta traire este dusa la extrem. Persoanele sunt atat de geloase incat sunt in stare de orice pentru a-si tine partenerul langa ele. Este important sa recunosti cand esti gelos si sa nu faci din asta un obicei. Recunoaste, partenerul tau nu ar fi multumit de tine daca il stresezi mereu cu gelozia ta. In orice domeniu exista si femei si barbati. Este posibil sa existe colege de munca, rude, prieteni care in mod normal nu ar trebui sa iti provoace gelozia.

Femeile si barbatii reactioneaza diferit cand vine vorba de gelozie. Femeile sunt foarte posesive si incearca sa ii impuna partenerului ce haine sa poarte, cu cine iese, ii controleaza banii si ii face programul zilnic. Pe scurt, femeia isi doreste sa isi izoleze barbatul de toata lumea. Barbatii, in schimb, cand sunt gelosi isi doresc sa nu isi imparta partenera cu nimeni, nici macar cu familia sau cu prietenii lui.

O femeie este geloasa in cazul in care a fost respinsa in copilarie, a vazut tradare in familia ei si astfel au sentimente foarte puternice de gelozie. Femeia nu isi exteriorizeaza gelozia. Ea incearca sa induca partenerului ceea ce simte si nu ii spune ce o nemultumeste cu adevarat.

Gelozia este o problema grava, care iti poate afecta serios viata de cuplu. Nu trebuie sa reactionezi niciodata din impuls. Vei fi tentata sa reactionezi la nervi si iti poate afecta serios relatia.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.