Prietenia este cu siguranta ceva foarte frumos, in special daca ai alaturi prieteni adevarati. Acestia te vor sustine mereu, te vor accepta pentru cine esti si ce esti si nu te vor judeca niciodata. Din pacate insa, se intampla adesea ca persoanele cu care ne asociem sa nu ne fie prieteni adevarati. La un anume moment apare si dovada incontestabila, insa pentru a identifica mai usor persoanele care sunt doar prieteni falsi, iata in continuare cateva repere.

Egoism – prima din caracteristicile ce nu ar trebui sa apara la un prieten adevarat. Un prieten fals caracterizat de egoism nu va fi interesat de viata si problemele tale, cat timp acestea nu il afecteaza in mod direct. Aceasta gandire unilaterala face ca astfel de persoane sa te sune doar atunci cand au nevoie de ajutorul tau, si nicidecum pentru a-ti oferi sprijin in propriile tale probleme.

Se considera superior tie – prietenia nu este despre a fi inferior sau superior altei persoane. Un astfel de prieten iti va urmari tot timpul realizarile, in paralel cu ale sale, cautand constant sa iti demonstreze ca este mai bun in tot ceea ce face decat tine.

Prietenul invidios – cu siguranta este un prieten fals. Daca de fiecare data cand ai parte de o reusita observi o nota de invidie din partea celui/celei pe care il/o consideri prieten/a, atunci, cel mai probabil, acea prietenie nu e sincera.

Un prieten adevarat te ajuta de fiecare data. Exista insa si asa-zisii prieteni la care, atunci cand apelezi, te astepti la un raspuns negativ. Inventeaza tot timpul tot felul de motive ridicole si cauta sa se eschiveze cand ai nevoie de ajutorul lor. In schimb, te vor cauta de fiecare data, pentru ca stiu ca esti dispus sa faci orice pentru persoana pe care o consideri un adevarat prieten.

Daca analizezi comportamentul celor pe care ii consideri prieteni si regasesti oricare din tiparele enumerate anterior, poate ca ar fi mai bine sa reconsideri, sa te gandesti mai bine si sa faci o selectie in randul celor pe care ii consideri apropiati.

 

 

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.