Cum ne ingrijim corpul pe timpul iernii

Mergi in  drumetii si excursii sau plimbari lungi pe jos pe timp de iarna, mai ales cand vremea este frumoasa si zapada te incanta cu stralucirea ei minunata. Doar pentru ca este zapada din plin asternuta peste tot, nu inseamna ca nu poti iesi afara si te bucura de anotimpul iarna. Excusriile si drumetiile pe timp de iarna au o gramada de extra beneficii, mai multe chiar decat drumetiile pe timp de vreme calda.

Plimbatul prin zapada iti va tonifica muschii intr-un mod in care nici tu nu stiai ca se poate. Incearca sa te afunzi in zapada mare si sa faci pasi mari ca sa iesi din ea. In functie de intensitate, poti arde de la 400 pana la 1000 de calorii. Nu numai ca mersul prin zapada iti va tonifia muschii, dar iti va intari si rezistenta fizica, puterea si conditia fizica.

Atunci cand urci si cobori un deal, cand iti faci drum printr-o zona cu zapada mare sau atunci cand urc pe o poteca de munte, iti antrenezi si iti folosesti fiecare muschi din corp. Mersul prin zapada este o activitate de iarna ieftina, amuzanta si foarte eficienta pentru a te mentine in forma in timpul sezonului rece.

Daca nu ai o banda de alergare acasa, inscrie-te la o sala de fitness echipata cu asa ceva. Un abonament la sala este de asemenea o modalitate absoluta de a-ti tonifia intreg corpul. Unele sali de gimnastica includ ore si cursuri de inot si o piscina de inot.

A plati pentru un abonament la sala de fitness te poate ajuta sa ramai motivat sa mergi in continuare cu exercitiile fizice. Nu ai vrea sa pierzi inutil banii bagati in abonament. Foloseste-l in fiecare saptamana si mergi la yoga, sauna, spa si alte lectii de aerobic. Daca nu stii de unde sa incepi, poti intreba un profesionist de la sala sa te aute sa incepi cumva.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.