Cum o mica discutie te poate conduce la succes

Nu este vorba despre ce stii, ci pe cine stii. Ia aminte la aceste vorbe spuse de autorul unuia dintre cele mai vandute bestselluri din toate timpurile, Dale Carnegie. El a devenit faimos pentru How to Win Friends si Influence People in 1936. Multe teluri in viata pot fi obtinute prin comunicarea cu alti oameni si prin invatarea a cum trebuie sa vorbesti mai exact cu oamenii din jur, ca acest lucru sa te duca la succes. 

Arta vorbitului tine mai mult de a asculta cu atentie si de a spune cu voce tare ceea ce ai de spus. Nu poti spune ca stii o persoana cu adevarat pana ce nu incepi sa vorbesti cu aceasta si pana nu ajungi sa o cunosti mai indeaproape.

Micile discutii servesc de asemenea ca si portal catre ceilalti care astfel isi pot face o idee despre tine. In lumea antreprenoriatului, trebuie sa te inconjori cu oamenii potriviti care te pot ajuta sa te dezvolti si sa-ti largesti orizonturile. Atunci cand vei avea langa tine oameni potriviti, atunci vei avea o legatura mai buna care te poate conduce catre succes.

Poate fi greu sa incepi o conversatie asa din senin cu un necunoscut. Insa este si mai greu de atat sa o mentii. Asculta pe cel cu care vorbesti si felicita-l pentru ceea ce spune. Conversatia va continua intr-o maniera mai amiabila. A fi interesat de ceea ce spune cel cu care conversezi-chiar daca esti sau nu asa cu adevarat-iti va permite sa indrepti la un moment dat conversatia catre punctul in care vrei tu sa ajungi.

De asemenea, nu te limita niciodata la a raspunde cu doar da sau nu. Asta poate crea probleme si persoana cu care vorbesti poate intelege din asta ca fie ti-ai pierdut interesul, fie ca nu iti merita timpul. Aminteste-ti, nu este vorba despre ceea ce cunosti tu, este vorba despre oamenii pe care ii stii. Fii interesat de ei-nu numai de tine!

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *