O mica afacere sau una aflata la inceput este cel mai des confruntata cu problema fondurilor. Adesea clientii si furnizorii pun probleme financiare, primii cerand amanari de plata iar cei din urma cerand achitarea urgenta a facturilor. Chiar daca promovarea este ultimul lucru la care se gandeste un proprietar de afacere in acest caz, ea trebuie facuta.

Probabil una din cele mai rentabile si ieftine modalitati de promovare este cea prin pliante. Acestea pot fi distribuite la nivel local si sunt ideale pentru mici afaceri precum curatatorii, firme ce ofera babysitting sau altele.

Daca afacerea nu are un segment local bine definit, situatia este putin mai problematica. O modalitate foarte eficienta de promovare si redusa din punct de vedere al costurilor este realizarea unui site sau a unui blog. Pot sa existe sau nu fonduri pentru o campanie de promovare online, insa inceperea unui site sau a unui blog cu siguranta aduce mai multa vizibilitate afacerii.

Publicitatea orala sau „din gura in gura” este forma primara si cea mai la indemana. Chiar daca iti promovezi si sustii afacerea, nu va avea succes decat daca si clientii tai vorbesc despre ea. Parerile si review-urile clientilor multumiti sunt foarte importante si iti pot aduce la randul lor clienti noi, astfel asigura-te ca ceea ce oferi multumeste pe oricine.

Promovarea pe retelele de socializare este o alta modalitate ieftina si eficienta. Retele de socializare precum Facebook sau Twitter au cunoscut o dezvoltare enorma in ultima perioada, prin urmare crearea unui profil si prezentarea serviciilor sau produselor oferite poate fi optiunea ideala.

Nu exista un model exact de promovare a unei mici afaceri. Totul depinde de circumstante, de obiectul de activitate, de buget si asa mai departe. In esenta trebuie sa existe o piata tinta si un produs sau serviciu de calitate. Trebuie inteles in prima faza modelul de afacere, pentru ca ulterior sa fie luate si masurile potrivite pentru promovare.

Published by admin