Cel mai dureros lucru din viata unui om este momentul in care o persoana draga acestuia se stinge din viata si cel in cauza nu mai poate face nimic in aceasta privinta decat sa jeleasca si sa astepte ca acele sentimente de panica si de groaza sa dispara la un moment dat.

Nu este atat de usor sa te confrunti, dar mai ales sa te reculegi cu moartea unui om drag, pe care l-ai iubit enorm si cu care simteai ca esti complet. Fie ca este vorba despre unul dintre parinti, dintre frati, partenerul de viata sau un prieten pe care il cunosteai de multi ani, moartea este cea mai urata situatie in care un om isi aminteste de alt om si evoca cele mai frumoase amintiri din viata petrecuta impreuna.

Nu este nici usor sa treci pur si simplu peste momentul in care un om apropiat trece in nefiinta, mai ales daca esti mai sensibil si daca cel in cauza ti-a daruit multe momente frumoase pe care cu siguranta ca nu le vei uita prea curand.

Insa, pentru a avea o viata cat mai linistita si calma in continuare, este esential sa incerci la un moment dat sa dai la o parte atmosfera de doliu, tristetea si melancolia si sa treci mai departe, amintindu-ti doar de momentele frumoase ce au fost intre voi si amintindu-ti ca acel cineva era o persoana buna care merita mai multe.

Nu iti propun sa nu tii doliu, sa nu plangi sau sa nu iti exprimi nelinistea in legatura cu viitorul tau si cu viata ta, insa nu trebuie nici sa te izolezi de lume, sa rupi orice legatura cu aceasta si sa traiesti intr-un coltisor al tau asteptandu-ti propria moarte.

Pe cat de dureros ar fi, pe atat de tare trebuie sa te tii dupa ce a trecut perioada ce mai urata si cea mai apropiata de trecerea in nefiinta a omului drag. Trebuie sa cauti sa iesi la lumina, sa socializezi din nou, sa lasi prietenii sa te ajute si sa fie langa tine si sa iti amintesti mereu numai de cea a fost frumos intre tine si cel decedat.

Published by admin