Fiecare student a auzit probabil de importanta faptului ca este necesar sa capeti experienta reala de munca in timpul facultatii inainte de a intra in campul muncii cu adevarat. De vreme ce aceasta presupunere este cu siguranta adevarata, unii studenti nu stiu poate cum sa obtina acea experienta de munca pe care angajatorii o pretuiesc atat de mult.

Unii se asteapta ca experienta acumulata de-a lungul joburilor sezoniere din timpul verii sa fie destul de buna pentru ca angajatorii sa fie interesati de ei, dar de obicei aceasta nu ajunge.

A fi intern intr-un post care nu este deloc inrudit cu studiile tale, sau pur si simplu nefamilar si intrigant, poate fi o modalitate grozava de a invata multiplele fete ale afacerilor. De exemplu, daca tu esti axat pe marketing la facultatea pe care o urmezi, gandeste-te sa aplici pentru un internship intr-o institutie financiara.

Aceasta practica iti va descide ochii catre lumea finantelor, si te va ajuta mai mult ca probabil in viitoare situatii legate de afaceri. De asemenea da culoare CV-ului, si demonstreaza viitorilor angajatori o aptitudine pe care o detii.

Acest tip de experiente te pot invata de asemenea in legatura cu ceea ce iti place si ceea ce nu iti place in lumea muncii, oferindu-ti astfel o mai buna idee legat de in ce fel de pozitie in cadrul muncii vei vrea sa te incadrezi dupa terminarea studiilor.

In timp ce de acum poate fi prea tarziu sa te mai apuci sa cauti internshipuri pentru vara asta, nu este prea tarziu sa incepi sa cauti asemenea oportunitati pentru toamna care vine. O alternativa pentru internshipuri este ucenicia.

Acesta metoda este ideala pentru a afla cam ce face un profesionist dintr-un anumit domeniu in fieacare zi de munca, fie ca ziua acestuia incepe la ora ora 3 dimineata, fie ca pozitia respectiva dispune de un program mai traditional, de la 8 la 4 dupa amiaza.

Vei ajunge sa descoperi felul in care o persoana interactioneaza cu alti anagajati, clienti si agenti de vanzari, si sa obtii o vizune clara a culturii si comunicarii de la locul de munca.

Published by admin