Exista mai multe teorii care sustin de ce unii oameni au probleme in a-si arata afectiunea, existand si unele studii culturale care analizeaza acest aspect. O multime de cercetatori din lumea medicala isi concentreaza atentia asupra modului diferit in care oamenii afiseaza sentimente de afectiune, analizand situatia copiilor cu autism sau a copiilor dar si a adultilor care inregistreaza diferite grade de tulburari bazate pe autism. O problema destul de dificila cu privire la aceste studii este ca afectiunea in sine este un lucru extrem de dificil de definit.

Se defineste oare afectiunea printr-un sarut dat de unul dintre parteneri, imbratisarea copilului propriu sau prin declaratia de iubire fata de parinti? Este afectiunea aceea responsabila pentru cadourile pe care le dam celor de langa noi sau pentru faptul ca mangaiem un caine? Exista definitii diferite ale afectiunii, iar acest lucru poate constitui un comportament afectuos fata de cei din jurul nostru; ceea ce noua poate sa ne para un comportament plin de afectiune, pentru altii un astfel de comportament inseamna o problema. Cel mai bine este sa consideram afectiunea ca un comportament care se difineste prin gesturi mici care transmit emotie, o imbratisare, o mangaiere, un sarut etc.

Afectiunea se stabileste in copilarie

Unele teorii sustin ca astfel de gesturi pline de afectiune au fost determinate inca din copilarie. Astfel, in familiile sau in civilizatiile in care afectiunea este un sentiment comun, si oamenii din acea comunitate vor arata, de cele mai multe ori, afectiune. Alti experti sugereaza ca afectiunea variaza in functie de sex, in special in multe culturi occidentale. Fetele ar putea sa primeasca mai multa afectiune decat baietii, in special atunci cand sunt distrate din punct de vedere emotional. Baietii in schimb, cauta afectiune atunci cand se ranesc. Cu toate ca ne gandim ca apar diferente de gen, se pare ca afectiunea este intens analizata intr-o mare varietate de studii.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.