Dintotdeauna a exista o ura intre oamenii care iubesc pisicile si cei care iubesc cainii. S-au facut o multime de presupuneri si au luat nastere o serie intreaga de stereotipuri in incercarea de a vedea care conduce scorul, dar stiinta este juriul perfect care poate decide care este pozitia fiecaruia in aceasta lupta fara sens. Raspunsul definitiv? Se pare ca preferintele oamenilor in materie de animale de companie, descrie, de fapt, diverse calitati pe care acestia le cauta in viata si in relatiile cu alti oameni. Intr-un studiu realizat recent, oamenii de stiinta au descoperit ca fiecare grup a avut caracteristici similare, in functie de animalul de companie pe care il au.

Iubitorii de caini

Iubitorii de caini asculta mai mult. Nu e chiar atat de surprinzator ca oamenii care iubesc cainii au tendinta de a fi mai ascultatori. Potrivit unui studiu, cei care iubesc cainii respecta regulile cum se cuvine, in timp ce iubitorii de pisici au tendinta de a fi mai nonconformisti.

Iubitorii de caini iubesc oamenii. Nu e niciun secret, pisicile chiar sunt mai distante. In acelasi fel, si stapanii de pisici sunt mai retinuti. In schimb, iubitorii de caini se bucura mai mult de compania altor oameni. Unul din motivele care pot sta la baza acestui lucru consta in faptul ca stapanii de caini au viata mai activa din moment ce sunt nevoiti sa isi scoata patrupedul la plimbare, astfel ca, au mai multe oportunitati de a socializa.

Iubitorii de pisici

Persoanele care iubesc pisicile sunt mai destepte. Abia aici lucrurile devin mai controversate. In cadrul studiului, iubitorii de pisici au inregistrat scoruri mai mari la testele de inteligenta. In timp ce acest lucru nu poate fi general valabil pentru toti membrii grupului analizat, se pare ca oamenii incadrati la categoria de iubitori de pisici au inregistrat cele mai mari scoruri de inteligenta.

Iubitorii de pisici sunt oameni sensibili. De cele mai multe ori, oameni vad sensibilitatea ca fiind un lucru rau, insa acest lucu nu este valabil si in acest caz. Oamenii care iubesc pisicile au tendinta de a fi mai sensibili, in timp ce stapanii de caini au prezentat mai putine semne de sensibilitate in timpul testului.

 

Published by admin