Albirea dintilor este o procedura comuna efectuata in stomatologie, cu scop estetic si cosmetic. Nevoia de a avea dinti albi si stralucitori, pentru un zambet minunat, este suficienta pentru ca procedura sa fie tot mai cautata. Un efect secundar se face insa simtit dupa acest procedeu, si anume o crestere a sensibilitatii dentare. Cum putem ameliora si trata aceasta sensibilitate crescuta? Iata in continuare cateva recomandari.

  • Folositi agenti de desensibilizare. Acestia actioneaza intr-un mod similar cu anestezicele si efectul lor de amortire. Vin sub forma de paste, geluri sau lichide si in unele cazuri sunt chiar recomandate si de medicul stomatolog care a facut procedura de albire unui pacient.
  • Medicamente anti-inflamatorii. Acestea si calmantele sunt destinate reducerii durerii si pot ajuta astfel si in cazul sensibilitatii dentare crescute. Trebuiesc luate insa cu precautie, la recomandarea medicului si nu dupa propriul concept de tratament.
  • Atentie la ceea ce mancati si beti. Dupa procedeul de albire al dintilor, trebuie avut grija la consumul de alimente foarte reci sau foarte fierbinti. Mai ales dupa procedeul de albire dintii sunt mult mai sensibili la temperatura, de aceea trebuie evitata in egala masura atat inghetata cat si supele fierbinti.
  • Atentie si la igiena orala. Odata ce dintii sunt mai sensibili, trebuiesc folosite si periute de dinti cu peri mai moi, pentru a nu fi afectat smaltul dintilor proaspat albiti. Pastele de dinti si apa de gura trebuie sa fie, la fel, pentru dinti mai sensibili.

In cazul albirii dintilor sensibilitatea dentara este o consecinta ce apare aproape de fiecare data. Este insa o conditie temporara si poate fi tratata destul de usor. De obicei dispare in maxim trei zile de la procedura, va trebui sa ascultati si sfaturile medicului stomatolog in acest sens, iar daca persista, inainte de a trece la diverse medicamente, consultati un specialist.

Published by admin

One thought on “Dinti sensibili dupa tratament de albire

Comments are closed.