Efecte negative ale muncii

Ideea de a atinge cat mai repede succesul in viata profesionala poate sa iti satisfaca ambitia, insa, de asemenea, te poate afecta din punct de vedere psihic in anii tai de glorie.

Un studiu realizat recent a analizat legatura existenta intre tipul de munca pe care oamenii il fac si agilitatea lor psihica. Oamenii de stiinta au analizat mai mult de 1000 de oameni, cu varsta peste 75 de ani, care au avut mai multe activitati de munca in industriile lor preferate, de-a lungul vietii.

De-a lungul unei perioade de opt ani, participantii au completat rapoarte medicale zilnice, la fiecare un an jumatate care trecea, pentru ca cercetatorii sa poata testa puterea creierului dar si a memoriei.

In mod surprinzator, cei care lucrasera la un nivel executiv si care au consolidat si au executat planuri, la fel ca si cei care au avut sarcini ca „interpretarea informatiilor”, au prezentat un nivel mai ridicat de calificare cognitiva dar si un ritm mai lent de declin mental decat cei care au lucrat cu sarcini care au implicat un nivel mai redus al analizarii unor date.

Cu toate acestea, cei care au avut o cariera care a implicat toate sarcinile enumerate mai sus, au inregistrat o imbunatatire a memoriei, a gandirii si a activitatii mentale.

Coordonatorul studiului, Francisca S. Then, a sustinut in presa ca, procesul de schimbare a locului de munca poate determina o lupta in cazul unui declin din punct de vedere mintal, explicand ca: acest studiu este important deoarece sugereaza ca tipul de job pe care il avem de-a lungul vietii noastre poate avea o insemnatate mult mai mare in sanatatea creierului nostru decat poate sa o aiba educatia asupra noastra.  Cu toate ca lumea afacerilor de astazi este un foarte exigenta, se pare ca ii vom fi recunoscatori in momentul in care vom ajunge la batranete.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.