My Girl (1991)

Scenariu: Laurice Elehwany

Producator: Howard Zieff

Despre ce este vorba: In anul 1972, fetita in varsta de 11 ani Vada Sultenfuss (Anna Chlumsky) se simte distantata de tatal ei vaduv(Dan Aykroyd), si isi creaza o legatura profunda cu un baiat numit Thomas J (Macaulay Culkin).

Cand vei incepe sa plangi: Thomas intra in padure sa recupereze inelul Vadei, insa este intepat de viespi si moare din cauza alergiei pe care o are la acestea.

Cand te vei pierde total in lacrimi: Vada incepe sa planga la inmormantarea lui Thomas pentru ca acesta nu-si poarta ochelarii si fara acestia nu poate vedea la fel de bine. Tatal ei o consoleaza in suferinta ei si spune in cele din urma ca moartea mamei sale nu s-a intamplat din cauza ei, ea invinuindu-se mereu de acest lucru.

My Life (1993)

Scenariu: Bruce Joel Rubin

Producator: Bruce Joel Rubin

Despre ce este vorba: Bob Jones (Michael Keaton) afla ca are cancer in faza terminala in timp ce sotia lui Gail (Nicole Kidman) este insarcinata, asa ca face niste video-uri pentru sotia lui ca sa-si vada copilul, dupa ce acesta se va fi nascut. 

Cand vei incepe sa plangi: Bob traieste mai mult decat era stiut ca va trai si poate asista la nasterea copilului sau, cu putin timp inainte ca boala sa-i ajunga la creier.

Cand te vei pierde total in lacrimi: Tatal lui Bob(Michael Constantine) isi barbiereste fiul atunci cand acesta se afla atat de aproape de moarte incat nu o mai poate face el singur. Bob ii spune tatalui sau ca-l iubeste. 

Schindler’s List (1993)

Scenariu: Steven Zaillian

Producator: Steven Spielberg

Despre ce este vorba: Omul de afaceri german Oskar Schindler (Liam Neeson) salveaza vietile evreilor in timpul Holocaustului, prin angajarea acestora la fabricile pe care le detine. 

Cand vei incepe sa plangi: Acesta este un film despre Holocaust, deci..vei plange in orice moment terifiant din film. Cea mai emotionanta scena este totusi atunci cand Schindler realizeaza ca acea fetita in haina rosie pe care o vazuse mai devreme a fost ucisa si arsa. Este o scena brutala, insa asa este si tot restul filmului. 

Cand te vei pierde total in lacrimi: Schindler izbucneste in plans atunci cand realizeaza cate vieti de evrei ar mai fi putut salva, si din nou, la finalul filmului, atunci cand supravietuitorii reali ai Holocaustului care au fost recunoscatori pentru binefacerile pe care le-a facut Schindler pentru ei stau langa mormantul acestuia din Ierusalim.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *