Cand vine vorba de portrete, unii s-ar putea sa nu stie cum sa pozeze, sau pot sa considere ca nu sunt fotogenici. Cum sa pozezi pentru o fotografie? – o intrebare la care multi ar vrea sa cunoasca raspunsul. O fotografie-portret reflecta personalitatea si incadreaza perfect subiectul cu peisajul. Fotograful s-ar putea sa se astepte ca cei ce sunt fotografiati sa cunoasca lucrurile de baza cand vine vorba de fotografii-portret, insa nu tot timpul este asa. Sa vedem in continuare cateva sfaturi pentru cei ce nu stiu cum sa pozeze.

Cu totii ne dorim ca fotografiile ce ne sunt facute sa scoata in lumina detallile care ne avantajeaza. Pentru o astfel de imagine, trebuie avute cateva lucruri in vedere, din punct de vedere al imbracamintei, peisajului de fundal, al luminilor, si cel mai important, al posturii.

  • Un foarte important factor in fotografiile-portret este alegerea unui fundal potrivit. Trebuie astfel ales un fundal care sa completeze perfect personajele si intreaga fotografie, care sa nu abata atentia de la personaje. Temele naturale se potrivesc in majoritatea cazurilor.
  • Cum postura este un factor la fel de important cand vine vorba de fotografiile portret, este important sa fie si aceasata una corecta. Corpul nu trebuie sa fie tensionat, ci mai degraba relaxat.
  • Cel ce vrea o fotografie portret reusita poate sa analizeze si alte fotografii de acest fel facute anterior. Comparandu-le, va vedea care sunt reusite si care nu, si de asemenea care sunt motivele pentru care unele arata binesi altele nu – poate fi peisajul, postura sau altele care pot fi evitate la urmatoarele fotografii.
  • Ofera o expresie relaxata si calma, sau un zambet camerei, pentru ca fotografia sa fie una reusita. Portretul va fi stricat daca zambetul este fortat, asadar pot fi exersate cateva pozitii si zambete inainte de a alege varianta finala.
  • Lentilele joaca un rol foarte important in captarea imaginilor, asadar camera va trebui sa fie una cu lentile potrivite pentru portrete.
  • Cand se face fotografia portret subiectul trebuie sa se simta cat mai in largul sau, cat mai confortabil, pentru ca in acest fel si fotografia va parea mai relaxata si mai naturala.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.