Google Now a fost implementat si pe browserul Chome. Vorbim aici de functia bine cunoscuta de pe sistemul Android dar in varianta sa pentru utilizatorii desktop. Utilizatorii Chrome care au incercat variante Beta ale programului de navigare pe internet au mai avut ocazia de folosi Google Now. Acum Google Now este disponibil pentru toti utilizatorii Chrome. Folosind aceasta functionalitate acestia vor putea naviga pe Google prin simplele comenzi vocale. Pentru a accesa Google Now trebuie dar sa dai click pe pictograma asemanatoare unui microfon din campul de cautari Google.

Avand in vedere aceasta schimbare ai putea spune ca Google asculta de cerintele utilizatorilor sai. Da si nu. Google Now pentru Chrome are nevoie sa asculte „Ok, Google” pentru a putea initia cautarea. Nu se specifica nicaieri daca ascultarea va continua dupa accesarea paginii web dorite sau nu. Daca Google ar continua sa asculte comenzile ar insemna ca browserul Chrome nu ar mai fi la fel de rapid cu se doreste. Initierea comenzii „Ok, Google” duce la un tooltip care ii va ajuta pe cei de la Google sa-si imbunatateasca sistemul de cautare vocala.

Desi Google Chrome nu va asculta ce zicem dupa ce accesam pagina dorita, tot ar trebui sa fim atenti in legatura cu ceea ce spunem. Google Now tinteste sa ne aduca informatii de care avem nevoie. Spre exemplu daca esti la aeroport in loc sa iti cauti boarding pass-ul, telefonul tau va iti va prezenta o varianta digitala a acestuia. Chiar daca pentru moment Google Now nu este la fel de folositor pentru Chrome, cum este pe o tableta sau pe un smartphone, acesta se poate dovedi destul de bun pentru unele momente in care esti la o anumita distanta de PC sau Laptop si doresti sa afli ultimile vesti din sport, cum va fi vremea sau cum e traficul in drumul tau spre serviciu. Ramane la de vazut cat va fi de folositor Google Now pentru utilizatorii obisnuiti de Chrome. Sa speram totusi ca Google Now nu va asculta de acum toate convorbirile noastre.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *