Exista cateva greseli evidente in marketing ce apar din ce in ce mai des si peste tot, de la newsletteruri pana la campanii prin email. Ceea ce poate parea o simpla greseala cand vine vorba de social media, greseala care la prima vedere nu are un impact prea mare, ar putea sa fie insa una foarte costisitoare pentru afacere. Sa vedem care ar fi cateva din aceste greseli.

1. Folosirea unui hashtag pentru orice. Este o tendinta din ce in ce mai accentuata, dar pentru afacerea ta nu va crea decat impresia unui adolescent. Vrei sa pastrezi un aspect profesional, comporta-te in consecinta si alege atent strategiile pentru social media.

2. Lipsa interactiunii cu clientii pe platformele social media. Multi considera foarte enervant faptul ca sunt postate multe noutati chiar si zilnic, insa nu sunt oferite raspunsuri la comentarii si la intrebari. Daca ai avut timp sa faci o postare, gaseste timp sa raspunzi si la intrebari. Chiar daca pare un cliseu, social media este despre pastrarea legaturilor.

3. Cumpararea de urmaritori pentru cresterea credibilitatii. Este un paradox aici: creezi un cont de Twitter pentru inceput, dar nu ai nici un urmaritor cu care sa incepi. Ajungi astfel sa cumperi pentru o suma de bani 1000 sau 10000 de urmaritori. Totusi acestia nu sunt reali. Daca sunt totusi, exista si posibilitatea sa nu faca parte din publicul tinta. Concentreaza-te sa construiesti relatii reale de la bun inceput.

4. Cautarea unei firme de PR pentru rezolvarea rapida a problemei. Acestea sunt de cele mai multe ori destul de scumpe pentru majoritatea afacerilor aflate la inceput, care nu isi permit sa investeasca in promovare.

5. Publicitatea si promovarea fara testarea prealabila a pietei. Adesea se face greseala de a incepe campanii de promovare online imediat dupa lansare, fara analiza si testarea prealabila, fara conceperea unei strategii. Astfel te poti trezi ca rezultatul acesteia este un esec. Trebuie sa te concentrezi in principal pe rata de conversie, pe retentie si pe monetizare, in asa fel incat sa existe un buget pentru campaniile viitoare.

 

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.