Importanta micului dejun

Este considerata cea mai importanta masa a zilei. In continuare zece motive pentru care nu trebuie sub nici o forma sa ratezi micul-dejun.

1. Cum nu ai mancat nimic pe timpul noptii in timp ce corpul si-a luat portia de odihna, stomacul si organismul vor aprecia masa de dimineata. Un mic dejun hranitor va oferi corpului combustibilul necesar pentru inceperea zilei.

2. Glucoza este sursa de energie a corpului. Este dizolvata in organism prin consumul de carbohidrati. Daca organismul nu primeste glucoza la mic dejun dupa orele de repaos din timpul noptii, se compenseaza nivelul de glucoza cu cea depozitata in tesuturile musculare si ficat, ceea ce duce la scaderea nivelului de energie.

3. Micul dejun ofera o cantitate importanta din totalul de nutrienti consumati pe parcursul unei zile. Daca nu ai prea mult timp dimineata prepara-ti ceva usor, lapte cu cereale sau niste fructe, pentru a echilibra continutul de nutrienti necesar zilnic.

4. Micul dejun este foarte important pentru studenti, elevi si angajati. Un mic dejun sanatos ajuta la o functionare mai buna a creierului si mareste puterea de concentrare.

5. Glucoza alimenteaza de asemenea si muschii, asadar un mic dejun bogat in glucoza va creste nivelul energetic. Asta nu inseamna insa ca micul dejun trebuie sa fie incarcat cu dulciuri.

6. Multe studii arata ca oamenii care servesc micul dejun dimineata tind sa aiba mai multa energie si o putere mai mare de concentrare. Acestea influenteaza benefic performantele la birou sau la scoala.

7. Un mic dejun plin de nutrienti dimineata te ajuta sa echilibrezi consumul zilnic de nutrienti necesar organismului. Astfel asigura-te ca incluzi aici fructe, cereale, lapte, oua si paine integrala pentru a echilibra nivelul de carbohidrati, proteine, vitamine, minerale si glucoza necesar zilnic.

8. Multe studii arata ca oamenii ce sar peste micul dejun au o greutate mai mare decat cei ce nu il evita. Aceasta din cauza ca un mic dejun sanatos accelereaza metabolismul iar o masa de dimineata bogata in fibre va mentine mai mult senzatia de satietate.

9. Cercetatorii sunt de parere ca a manca la prima ora a diminetii ajuta mult la stabilizarea nivelului de zahar in sange. Acesta tine in echilibru pofta de mancare si energia. De asemenea tot cercetatorii spun ca cei ce nu evita micul dejun prezinta un risc scazut de diabet si boli cardiovasculare.

10. Studiile arata ca persoanele ce au un mic dejun sanatos tind sa mentina un regim alimentar sanatos. A avea aceasta masa te pune pe calea cea buna si vei cauta sa mananci sanatos si la celelalte mese ale zilei.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.