Unele decizii pe care le luam in ceea ce priveste amenajarea casei pot sa ne compromita sanatatea. Intr-o oarecare masura si izolatia cu spuma poliuretanica prezinta cateva potentiale riscuri pentru sanatate, cateva dintre acestea vor fi exemplificate in continuare.

Trebuie sa aflam pentru inceput cateva date foarte importante referitoare la izolatii. In primul rand exista termoizolatia, poate tipul de izolatie cel mai des intalnit, caci cine nu isi doreste o rezistenta termica ridicata in interiorul cladirilor?! Dupa termoizolatie, importanta este si impermeabilizarea fatadei impreuna cu izolatia hidro-ignifuga. Impermeabilizarea si izolatia hidro va protejeaza impotriva infiltratiilor ploii in structura peretilor care apoi ii macina si genereaza aparitia mucegaiului inauntru, iar cea ignifuga va protejeaza impotriva posibilelor mici incendii ce se pot apropia prea mult de proprietatea dumneavoastra, punand-o in pericol.

Bineinteles nu excludem de pe lista izolatiilor cu spuma poliuretanica nici izolatia acustica, ce va poate creste considerabil confortul de acasa. Daca amplasarea cladirii pe care o ridicati este intr-o zona zgomotoasa, izolatia fonica conteaza foarte mult, fara ea, zgomotul patrunzand inauntru nu numai prin fereastra, ci si prin pereti si fiind deranjant, obositor de la un punct, indiferent ca este vorba de o casa in care locuiti sau o cladire de birouri.

Tot timpul incercam sa ne facem casele cat mai sigure, cat mai eficiente, ecologice, sanatoase si rentabile din punct de vedere al incalzirii, de aceea alegem si o izolatie corespunzatoare.

Izolatia cu spuma poliuretanica a castigat popularitate rapid, in ciuda faptului ca este o tehnologie relativ noua in domeniu. Acest lucru este demonstrat de gradul de eficienta pe care il are in acoperirea si sigilarea acelor crapaturi si gauri, prevenind aparitia curentilor de aer nedoriti si de asemenea condensarea peretilor. Aplicabilitatea la acoperisuri, structuri din beton, pereti, poduri si alte fisuri si crapaturi din pereti fac ca spuma poliuretanica sa fie solutia optima aleasa.

Riscurile principale pentru sanatate datorate izolatiei cu spuma poliuretanica se datoreaza compusilor chimici ce pot sa dauneze – precum sunt izocianatii. Printre cele cateva riscuri se numara:

  • Chimicalele utilizate in spuma poliuretanica pentru izolatii sunt cunoscute pentru cauzarea astmului ocupational sau agravarea sa, in principal datorita chimicalelor denumite izocianati.
  • Substantele chimice continute pot provoca si diverse reactii alergice in cazul persoanelor mai sensibile, reactii precum iritatii ale pielii, nasului, gatului, diverse dificultati respiratorii si asa mai departe.
  • Adesea, expunerea la acesti compusi chimici cauzeaza tuse, greata, dureri de cap.
  • Mirosul puternic ce il are spuma poliuretanica poate induce si mai mult stari de greata si iritatii ale gatului.

In esenta, toate aceste riscuri asupra sanatatii pot fi evitate daca instalarea, izolarea, se face de catre un specialist sau conform specificatiilor producatorului. Amestecul substantelor pentru obtinerea spumei trebuie facut in proportiile potrivite, iar daca nu se expune organismul la vapori si chimicale, dupa intarire spuma este perfect sigura si nu mai prezinta nici un risc pentru sanatate.

Izolatii de calitate la e-izolatii.ro

Avand in vedere toate aceste riscuri, am inceput sa ma gandesc serios la posibilitatea aparitiei unor probleme de sanatate din cauza unor izolatii necorespunzatoare. Am inceput sa caut tot felul de izolatii instalatii si am gasit la e-izolatii.ro. M-am convins de faptul ca serviciile sunt diferite spre deosebire de celelalte de pe piata. Asa am decis sa aleg izolatii de calitate la preturi accesibile.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.