La ce folosesc pompele submersibile rezistente la nisip?

sursa: ondrill.ro

Cea mai intampinata problema- si cea mai mare de altfel- a bazinelor de apa ce se gasesc, cu precadere, in mediul extern, consta in depunerile de nisip. Nisipul reprezinta o adevarata bataie de cap pentru cei care se ocupa de administrarea acestor bazine de apa, astfel ca, cei din domeniu au incercat tot timpul sa gaseasca noi si noi metode de a combate acest lucru.

Cum apar depunerile de nisip?

In primul rand, pentru a intelege ce anume trebuie facut in acest caz, este nevoie sa explicam cum anume se produce: deoarece apa este lichida si, prin urmare, fluida, mereu va fi supusa procesului de acumulare a unor particule. In cazul particulelor de nisip, acestea nu plutesc- din cauza greutatii si a densitatii mai ridicate decat a apei- astfel ca ajung sa se depuna pe fundul bazinului. Cu toate acestea, se pare ca cea mai buna solutie ce contribuie la gestionarea acestei probleme consta in utilizarea pompelor submersibile rezistente la nisip.

Insa, inainte de toate, este necesar sa stim ce anume este o pompa submersibila: asa cum ii sugereaza si numele, o astfel de pompa este scufundata in apa care are nevoie sa fie pompata. Aceste pompe sunt realizate in mod cat mai specific, astfel incat sa fie amplasate direct in apa, existand mai multe domenii de aplicatii care functioneaza excelent, cu ajutorul pompelor submersibile.

Avantajele pompelor submersibile

Unul din principalele avantaje ale pompelor submersibile consta in faptul ca acestea sunt create special ca o unitate inchisa ermectic, cu garnituri etanse la apa, ce sunt introduse in apa, cu scopul de a o impinge la suprafata, fiind considerate o metoda excelenta, performanta si rezistenta de drenare a apei- acest proces este ideal, mai ales pentru ca previne scurgerile de apa.

sursa: shop-einstal.ro

Cel de-al doilea avantaj consta in modul in care pompele submersibile functioneaza: se introduce o presiune directa asupra lichidului si il impinge prin conducta, iar acest lucru face ca pompa sa transfere lichidul la distante mult mai mari, comparativ cu alte forme traditionale de pompare.

Cand se recomanda utilizarea pompelor submersibile rezistente la nisip?

In general, se recomanda umplerea bazinului cu ajutorul unor pompe submersibile rezistente la nisip, deoarece acestea au abilitatea de a transfera fluidele fara a afecta structura pompei- prin urmare, aceasta nu se va deteriora la fel de repede, comparativ cu alte forme de pompe submersibile.

Procesul de transportare sau de evacuare a apei este unul destul de complicat, insa utilizarea unei pompe submersibile cu rezistenta la nisip are mai multe avantaje, cel mai important fiind cel descris de faptul ca acestea nu sufera de blocaje datorate particulelor de nisip, avand abilitatea de a functiona optim. In plus, folosirea unei pompe de apa de acest gen asigura un timp de lucru mai redus, dar si costuri de intretinere cu mult mai mici fata de alte sisteme de pompare a apei folosite in mod normal.

Cu toate acestea, cel mai remarcabil avantaj este descris de faptul ca o pompa submersibila poate fi instalata, fara a avea nevoie de niciun fel de interventie. In plus fata de toate aceste lucruri, astfel de pompe functioneaza excelent deoarece sunt scufundate in apa, fata de alte metode de pompare a apei, ce sunt tinute la distanta.

sursa: shop-einstal.ro

Asadar, cei interesati de aceasta problema, pot gasi pompe submersibile rezistente la nisip la magazinul online shop-einstal.ro, locul unde gama de pompe submersibile este diversificata, shop-einstal.ro oferind produse la preturi accesibile si cu caracteristici potrivite pentru a fi utilizate in diferite situatii.

 

Blogger: Cristina M.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.