Intotdeauna ai visat sa te poti pensiona si sa-ti petreci sfarsitul vietii undeva in strainatate, unde sa-ti tihneasca? Din pacate, singura problema de confruntat in aceasta situatie este suma mica de bani pe care ti-o acorda statul si care este constituita din pensie.

Acea suma mica de bani pare prea putina pentru a-ti putea petrece restul vietii in bunastare, mai ales peste hotare. Insa urmatoarele locatii ofera un trai bun pe bani putini, oferindu-ti oportunitatea perfecta de a te pensiona in afara, chiar si cu economii mai mici.

Slovenia: O destinatie europeana confortabila

In Topul Tarilor Europene din 2014, Slovenia se afla printre primele 30 de tari care au fost clasate acolo pentru mediul de viata sanatos si traiul confortabil si stabil. Aceasta tara si-a mentinut si un cost de viata relativ scazut fata de alti ani.

Aceasta este o locatie extraordinara pentru cei care se pensioneaza si care vor sa se stabileasca peste hotarele tarii lor, in peisajele luxuriante, verzi incadrate de munti inzapeziti ale Sloveniei. Singurul inconvenient ar fi doar limba vorbita acolo. Daca vei vrea sa te stabilesti acolo, va trebui sa inveti limba slovaca. Oricum, multi localnici sunt invatati cu limba engleza ca si limba straina invatata la scoala.

Turcia: Un vis mediteranean

Turcia este un loc extraordinar unde poti trai foarte bine cu bani suficienti, alaturi de peisajele panoramice uimitoare. Daca esti in cautarea unei culturi mediteraneene de care sa te poti bucura cu bani putini, Turcia este locul potrivit pentru tine.

Aici, rata cursului valutar este de 2:1, iar costurile unui trai bun sunt de obicei foarte mici. Preturile relativ mici ale locuintelor de acolo iti permit sa cumperi un apartament de calitate in Turcia sub 40,000 $. 

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *