Benjamin Franklin a declarat odata ca vinul este o dovada constanta ca Dumnezeu ne iubeste si adora sa ne vada fericiti. Fara nici o indoiala, vinul este unul dintre cele mai iubite bauturi din toate timpurile, fiind folosit atat in cadrul ritualurilor crestine, celebrarilor pagane, in restaurantele de fite si in filmele lui Paul Giamatti. Si de vreme ce dateaza inca de acum 8,000 de ani, vinul s-a dovedit a fi subiectul a multe povesti ciudate care ar putea face capul oricarui vinolog sa se invarta.

Vinul rosu se pare ca nu este atat de bun pentru noi

Ai auzit vreodata de paradoxul francez? Termenul descrie ciudata maniera in care francezii mananca prea multe grasimi, si totusi nu sufera de nicio boala de inima. De mult timp, oamenii de stiinta credeau ca vinul rosu era cheia longevitatii francezilor. Unul dintre ingredientele cheie ale vinului este un polifenol numit resveratrol, si cercetatorii au descoperit fapt6ul ca antioxidantii sai lupta impotriva tuturor bolilor, cum ar fi afectiunile de inima, cancerul, durerile..

Este posibil, totusi, sa supraconsideram acest resveratrol. Mai devreme, in 2014, aomenii de stiinta au publicat un studiu care sugera ca resveratrolul nu este atat de special.

Intre anii 1998 si 2009, cercetatorii au urmarit aproape 800 de cetateni din doua orase italiene. Subiectii erau cu totii sariti de varsta de 65 de ani, si cu totii obisnuiau sa bea o cantitate moderata de vin rosu. Niciunul dintre subiecti nu a trait o viata prea lunga. De fapt, 268 dintre acestia au murit, 174 au fost descoperiti a avea boli de inima, iar 34 au avut de-a face cu cancerul. Va trebui, deci, sa privim mai departe pentru a rezolva misterul paradoxului francez.

Multumim viespilor pentru vin

Nimanui nu-i plac viespile. Au ace si o atitudine dura la adresa oamenilor, si mai sunt si enervante. Insa in ciuda faptului ca te poti trezi oricand cu o intepatura din partea acestora, cu totii ne miram de minunile vinului legate de aceste insecte enervante.

Pe timpul verii, o ciuperca creste in strugurii viilor si aceasta speciala drojdie este cheia pentru prepararea vinului, berii si al painii. Binenteles, fabricantii de vin au adaugat si mai multa drojdie mai tarziu, insa daca aceasta ciuperca nu este prezenta in struguri inca de la inceput, vinul nu ar mai avea acelasi gust. Aici intervin viespile, pentru ca acestea raspandesc aceasta ciuperca din struguri in alte parti.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.