Orice tip de situatie care ne afecteaza in mod emotional creste sansa ca noi sa ne indragostim. In unul dintre cinci interviuri legate de atractia romantica, relatiile au fost descrise ca fiind incepute pe timpul unor perioade mai grele din viata barbatilor si femeilor intervievate. Cateodata, cea mai inalta sensibilitate emotionala a urmat trairea unei pierderi, cum ar fi moartea unui parinte sau in urma unei despartiri dureroase.

De aceea oamenii se indragostesc pentru a-si reveni dintr-o pierdere. De aceea intalnim Sindromul Stockholm. Acesta este unul dintre motivele pentru care cantaretii sunt cu mult mai atractivi. Nu putem spune cu exactitate ceea ce ne cauzeaza sentimentele si va trebui sa ghicim. Acest lucru este denumit ca o „atribuire gresita de sentimente”. Asadar, orice situatie de atractie emotionala are potentialul de a ne face sa credem ca suntem indragostiti. 

Atunci cand suntem atrasi de ceva, originea atractiei nu conteaza, si nu conteaza nici daca suntem sau nu constienti de motivul atractiei. Atractia ne intareste reactia noastra naturala in mod automat, asta incluzand si atractia pentru un potential partener. Chiar si un film de actiune ne poate crea aceasta senzatie.

Cateva cupluri au urmarit un film de actiune, altele au urmarit un film mai putin atractiv. Se pare ca partenerii acelor cupluri care au urmarit filmul de actiune atractiv au exprimat o mai mare afectiune unul catre celalalt decat o faceau inainte de film. Filmul care nu era de actiune nu a avut nici un efect asupra afectiunii expimate de cuplurile care l-au urmarit.

Atunci cand femeile arata mai atragator, nivelul de excitare cauzeaza o mai mare atractie a barbatilor legata de ele. Insa, cand acestea arata mai putin atragator, nivelul de excitare cauzeaza de fapt o scadere a atractiei barbatilor legata de ele. Este de precizat faptul ca femeile erau aceleasi in ambele cazuri, iar diferenta dintre raspunsurile barbatilor legate de ele era cauzata de machiaj si de imbracaminte.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *