Simti ca viata este impotriva ta mereu? Te lupti constant si vezi totul ca pe o provocare? Te-ai gandit vreodata ca asta poate veni de la tine si nu de la cei din jurul tau? In functie de cum gandesti si cum te comporti, viata poate fi perceputa ca dificila. O schimbare in atitudinea si in perceptia ta poate face o mare diferenta in crearea unei vieti mai usoare.

Crezi ca toata lumea vrea ceva de la tine

Cineva de la birou face ceva frumos pentru tine si automat tu incepi sa te intrebi ce vrea de la tine. Pe o scala mai larga tu nu ai incredere in nimeni care lucreaza pentru o organizatie mai mare cum ar fi guvernul, companiile de asigurari, avocati, doctori sau chiar profesori. Asta creaza o mare cantitate de stres si teama. Cum poti fi atat de sigur ca cineva vrea neaparat ceva de la tine?

Iti prevezi viitorul ca fiind plin de capcane

In sfarsit ai parte de cina mult visata cu persoana pe care o place de atata timp. In loc de a te gandi la cat de grozav este acest lucru si la cat de mult te vei putea bucura de seara respectiva, tu te gandesti la toate posibilitatile la cum aceasta seara se poate transforma intr-un dezastru. Esti atat de concentrat pe toate lucrurile negative care s-ar putea intampla incat nu vezi oportunitatile si beneficiile care se afla in fata ta. Ai putea rata ceva grozav din cauza asta!

Esti victima propriilor asteptari

Un coleg de serviciu pe care il admiri a facut pereche cu tine pentru a finaliza un proiect.  Deja ai niste idei minunate legate de modalitatea in care ar trebui sa va ocupati de acest proiect. Te astepti sa fii intrebat in legatura cu ideile tale, insa nu esti. Pentru ca nu ai fost intrebat, nu le-ai dat glas, iar ca rezultat te simti furios si ranit.

Sau asteptai sa fii liderul echipei, insa nu esti. Acum esti plin de resentimente si dat la o parte. In ambele cazuri te consideri victima propriilor asteptari. A-ti permite sa fii mereu deschis cand vine vorba despre situatie si nu legat de asteptarile tale iti poate face viata mult mai usoara.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.