Culoarea atragatoare, pulpa aromata si gustul magnific reprezinta trasaturi definitorii ale fructului de mango. Stiati insa ca pe langa gustul magnific mai are si alte beneficii pentru sanatate? Fructul contine aproximativ 1 g proteine, 1% fier, 1% calciu, 65% calorii, 15% vitamina A si 46% vitamina C. Nu e de mirare ca este unul din cele mai sanatoase fructe. In cele ce urmeaza cateva beneficii pentru sanatate ale acestui fruct.

Reduce riscul de cancer

Mango contine o fibra solubila denumita pectina. O descoperire relativ recenta arata ca pectina scate actiunea proteinei denumita galectin 9, care este prezenta in celulele canceroase, si astfel joaca un rol important in prevenirea cancerului. Cercetatorii au cazut de asemenea de acord ca un consum ridicat de fibre scade riscul de cancer pe tractul gastrointestinal.

Benefic pentru anemie

Fructul de mango contine fier, de aceea este benefic pentru persoanele ce sufera de anemie. Este foarte benefic pentru femeile gravide, intrucat acestea au nevoie de un aport suplimentar de fier, pe care il pot lua din aceste fructe, in loc sa apeleze la suplimente nutritive.

Ajuta la cresterea in greutate

Un alt beneficiu al fructului de mango este faptul ca ajuta la cresterea in greutate. 100 grame de mango contine aproximativ 85 calorii, iar amidonul continut care ulterior este transformat in zahar ajuta la cresterea in greutate. Asadar fructele de mango sunt indicate pentru persoanele care se lupta sa puna cateva kilograme.

Continut bogat in vitamine

Prevenirea atacurilor cardiace este un alt beneficiu al fructului de mango. Continand vitamina A, vitamina E si seleniu, mango previne afectiunile cardiace si scade nivelul de colesterol. Antioxidantii prezenti in fruct previn bolile de inima, vitamina E imbunatateste functionarea sistemului hormonal si creste libidoul, iar vitamina C alaturi de calciu previn hemoragiile interne.

Ajuta la digestie

Enzimele continute de mango ajuta la digestie si reduce aciditatea in exces. Esterii si aldehidele sunt printre ingredientele bioactive prezente in mango, care cresc pofta de mancare si ajuta in procesul de digestie.

Consumul de mango este recomandat in tratarea conditiilor medicale precum febra, bufeuri, hemoroizi si chiar caderea parului. Dupa cunoasterea tuturor acestor beneficii, cu siguranta veti adauga acest fruct in alimentatie.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.