In momentul in care simtim ca nu mai suntem motivati si in momentul in care realizam ca de fapt nu suntem multumiti de ceea ce am realizat pana acum este timpul sa facem o schimbare in viata noastra. Pentru a ne creste stima de sine si pentru a realiza mult mai multe lucruri de care sa fim multumiti pe viitor este timpul sa ne stabilim clar ceea ce vrem sa realizam in viata si sa incepem sa muncim in aceasta privinta, adica sa incepem sa muncim pentru obiectivele noastre.

Stabilirea unor obiective clare pe termen lung ne va ajuta sa avem mult mai multa incredere in noi si de asemenea, stima noastra de sine se va pastra la un nivel ridicat pentru ca in felul acesta vom sti exact pentru ceea ce muncim. Viata este insotita si de esecuri pe care este imposibil sa nu le intampinam intr-un anumit moment din viata noastra si de aceea este important sa nu renuntam la lupta pentru visele si obiectivele noastre, iar acest lucru inseamna o responsabilitate mult mai mare pentru noi. Esecurile de care avem parte in viata nu ar trebui sa se rasfranga asupra celorlalti, iar acest lucru inseamna ca trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru tot ceea ce se intampla in viata noastra si mai presus de orice este faptul ca este necesar sa renuntam la frica de esec pentru a nu ne complace intr-o anumita situatie si  pentru a merge mai departe. De multe ori, avem parte de lucruri nu tocmai placute in viata, insa uneori castigam, iar alteori invatam mai mult decat pierdem si din acest motiv este nevoie de obiective clare pentru a nu renunta la ceea ce vrem sa realizam de fapt in viata.

Odata ce avem obiective stabilite pe termen scurt este bine sa ne focusam asupra lor si sa nu uitam si de obiectivele pe care le avem de realizat si pe termen lung pentru a ne motiva sa ajungem la scopul propus. Astfel planul de obiective este necesar pentru a ne focusa exact pe ceea ce vrem sa facem si de aceea este bine sa intocmim un plan de actiune pe care sa-l urmam si sa-l respectam intru totul.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.