Pauzele sunt foarte importante

Constient sau inconstient, multe persoane care au o munca de birou sar uneori peste pauze sau le iau foarte rar. Acest obicei de a nu lua pauze afecteaza de fapt si de drept sanatatea fizica si mentala in mai multe moduri.

Angajatorii descurajeaza pauzele, intrucat considera ca acestea afecteaza productivitatea. Cu toate acestea trebuie tinut cont si de faptul ca angajatii se vor plictisi stand ore in sir la acelasi birou si privind ecranul computerului. Vor incepe sa se gandeasca la cu totul altceva, mintea va incepe sa le hoinareasca si productivitatea va avea de suferit.

Cand stai mult timp la birou, intr-o singura pozitie, este afectata circulatia sangelui. Acest lucru nu este benefic pentru sanatate, pot sa apara dureri musculare, incetinirea metabolismului, lipsa de concentrare, crampe si asa mai departe. O pauza de 15 minute la fiecare 2 ore ajuta la circulatie.

Concentrarea asupra unei singure sarcini pentru o perioada lunga de timp are un impact major asupra sanatatii fizice, poate duce la probleme cauzate de stres precum cresterea tensiunii, predispozitie la infectii, slabirea imunitatii si asa mai departe. Asadar mai scapa din cand in cand de postura rigida de la birou, ridica-te si intinde-ti muschii si permite mintii sa se calmeze.

Stand intreaga zi sau cateva ore bune si privind monitorul poti prezenta simptome precum dureri de cap, vedere incetosata, usturimi la nivelul ochilor.

Este afectata de asemenea sanatatea mentala. Intervin stresul si oboseala, pot aparea atacuri de anxietate, te poti simti epuizat, poti avea probleme cu memoria si concentrarea cauzate de stresul accentuat. Ia pauze scurte pentru a energiza mintea.

Cand stai in acelasi loc pentru ore multe, tinzi sa pierzi notiunea timpului. Daca iei cateva pauze te va ajuta sa iti organizezi mai bine timpul si vei deveni mai productiv. De asemenea creativitatea are de suferit cand mintea este concentrata asupra unui singur aspect timp indelungat. Vei ajunge sa ai o singura perspectiva asupra aceleiasi sarcini, este bine sa te detasezi putin si sa incerci sa privesti problema dintr-un alt punct de vedere.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *