Majoritatea populatiilor de pesti migreaza pentru a-si imprastia samanta, de cele mai multe ori plecand din oceane si mari catre lacuri si rauri de pe tot intinsul globului. Insa studiile efectuate au demonstrat faptul ca iluminarea stradala din apropierea oraselor poate intrerupe procesul acestor migrari. In anul 2012, un studiu a comparat un grup comtrolat de somoni din Atlantic cu un grup de somoni care se aflau sub conditii de iluminare artificiala.

Studiul a descoperit faptul ca pentru control, migratia a inceput la apus in cazul primului grup de pesti. Insa, cel de-al doilea grup de pesti a migrat la intamplare, aparent confuz si zapacit de lumina puternica. Asta poate afecta intr-un mod negativ migratia, dar si inmultirea speciilor de pesti. Mai mult de atat, de vreme ce tinerii somoni au inceput procesul de migrare pe timp de noapte pentru a evita pradatorii, schimbarile facute la intamplare in cazul etapei zilei migrarii celuilalt grup de pesti a dus la mai multe esecuri, acest grup fiind mult mai expus la pradatori.

Daca va deveni chiar si mai rau de atat, studiile ce au precedat au demonstrat faptul ca spatiile publice iluminate artificial, in special pe timp de noapte, pot afecta cautarea hranii, vanatoarea, dezvoltarea si succesul reproducerii speciilor de pesti, in general.

Nu numai ca este un lucru negativ pentru ecologia vietii marine, dar este de asemenea un lucru negativ si pentru industria pescuitului, care nu se ajuta de ambarcatiuni speciale pentru asa ceva pe timp de noapte pentru a atrage speciile aflate la kilometri departare si adancime, si deseori capturand tipuri de pesti pe care nu-si doresc sa ii prinda. Celelalte specii de peste, care sunt ravnite de catre pescari, sunt probabil afectate de luminile puternice de pe barci si din apropierea zonelor de pescuit, astfel incat industria pescuitului este afectata si va fi moarta in scurt timp.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.