Cand vine vorba de diete, fructele si legumele sunt considerate cele mai bune optiuni. Multi dintre noi considera ca sunt singurele solutii pentru a scapa de greutatea in plus. In fapt, desi pot sa ajute, exista si cateva aspecte de care nu se tine cont. Fructele contin fibre, antioxidanti, vitamine si ne protejeaza astfel de unele afectiuni. Sunt bune, de aceea sunt recomandate si de medici. Stiati insa ca un consum in exces de fructe poate duce la cresterea in greutate?

Excesele alimentare, indiferent ca este vorba doar de fructe si legume, nu au efecte benefice si pot duce la complicatii. Fructele contin calorii, excesul de fructe inseamna si exces de calorii, prin urmare se ajunge la cresterea in greutate. Fructele contin zaharuri sub forma de fructoza. Celelalte alimente exclusiv fructele sunt descompuse de corp in glucoza. Corpul elibereaza insulina, care indica starea de satietate, prin urmare ne oprim din mancat. Cand consumam fructe, este eliberata fructoza, care nu declanseaza eliberarea de insulina, de aceea parca niciodata nu ne simtim satui. Astfel ajungem sa mancam si mai mult si ajungem la exces de zahar in corp.

Prea mult zahar, fie sub forma de glucoza sau fructoza, duce la complicatii, boli si afectiuni cardiace si nu numai, pe langa faptul ca se ajunge la ingrasare.

Continutul caloric este un lucru foarte important de care trebuie tinut cont cand se consuma fructe, intrucat indiferent de varsta sau gen pot sa apara efecte secundare ale excesului de fructe. Cea mai relevanta si frecvent intalnita este ingrasarea datorata acestui exces, de aceea trebuie avut in vedere un plan bine stabilit, o dieta cat mai echilibrata. Raspunsul este afirmativ. Da, fructele pot sa ingrase, dar numai daca sunt consumate in exces. Asta nu inseamna ca trebuie eliminate cu totul din dieta, doar ca trebuie consumate cu moderatie.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.