Se spune ca „nicaieri nu e mai bine ca acasa”. Cu toate acestea dincolo de obisnuinta de a avea un anume confort specialistii spun totusi ca este benefic sa petreci nopti la hotel. Si nu tine de nevoia de a evita rutina!

Beneficiile somnului in camera de hotel

Daca vei face un experiment iti vei da seama ca te trezesti parca mai odihnit cand dormi intr-o camera de hotel. Asta parca vine sa te dezorinteze cand credeai ca a schimba locul de dormit va insemna se pare si lipsa de somn. De vina ar putea fi si ideea indusa ca nu ai treburi si griji pe cap. Nu te trezesti si incepi sa faci menajul caci ai servicii platite pentru asta.

Dincolo de ceea ce aparent ai crede specialistii au realizat un studiu cu privire la dormitul in camere de hotel si au ajuns la concluzia ca exista si beneficii din asta. Se refera in principal la nivelul de odihna. Ai observat ca paturile sunt in general albe? Acestea se completeaza de cele mai multe ori si cu un decor tot alb si chiar simplist. Din punctul de vedere al cercetatorilor se pare ca albul are o mare influenta pentru starea noastra.

Albul iti ofera o senzatie de liniste, de calm. Practic parca pacaleste creierul. Asta este insa de bine. Fata de orice alta culoare sau non culoare albul este singurul care are o astfel de influenta, notabila.

Ideea de camere de hotel de un al imaculat a venit ca o premiera lansata de lantul hotelier numit Westin. Asta se intampla in anii 90. La acea vreme insa nu se cunosteau beneficiile situatiei de asa natura si pentru ca albul este pretentios la curatenie nu a durat mult pana cand totul a ramas poveste. Insa mai nou acest lucru este un trend. Marile hoteluri se bazeaza pe aceasta idee si totul este pana la urma in beneficiul celor care isi petrec noptile departe de camera si patul de acasa.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.