Scapa de emotii cand vorbesti in fata unui public

Daca nu esti un om important de afaceri sau daca nu iei parte la numeroase evenimente mondene, probabil ca vei spune ca nu ai nevoie de astfel de calitati, ca nu ai nevoie sa stii sa faci public speaking. Este adevarat ca nu multi dintre noi ajungem sa ne aflam in fata unui public numeros de persoane si sa le impartasim o idee sau un gand. Dar exista astfel de momente asemanatoare cu care ne putem confrunta in viata de zi cu zi.

Pentru a fi un public speaker de succes, sau cel putin sa te descurci in aceasta activitate fara a lasa emotiile si cuvintele sa te doboare va trebui in primul rand sa dai dovada de o stapanire de sine si incredere deplina in ceea ce zici.

Un public speaker stie ca pentru a transmite un mesaj in mod eficient trebuie sa fie constient de o serie de lucruri.

  • Trebuie sa iti formezi mesajul in asa fel incat sa transmita informatia dorita de tine si sa mentina publicul atent. Mesajul conteaza foarte mult dar modul in care acesta este trasmis este esential pentru a da credibilitate si atenti deplina a celor transmise.
  • Chiar daca ai un mesaj bine pus la punct si ai o carisma si dictie de invidiat in trasminterea acestora, daca mesajul tau nu este unul adecvat publicului, acesta nu va avea nici un rezultat. Spre exemplu nu poti tine o prezentare despre marketing unei clase de la gradinita. Exageram desigur, intelegeti ideea.
  • Ca public speaker trebuie sa fii mereu flexibil in discursul tau. Nu trebuie sa te axezi doar pe ce ti-ai pregatit de acasa. Va trebui sa fii spontan si flexibil in discursul tau. Astfel vei reusi sa mentii atentia publicului tau. Este important sa fii pregatit pentru intrebari capcana si sa te informezi cat poti de mult referitor la domeniul tau pentru a nu esua in calitate de public speaker.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.