Pe oricine ai intreba daca este dependent sau nu de telefon, cu siguranta raspunsul va fi negativ. Toti vor spune ca lasa telefoanele deoparte cand mananca, vor spune ca le lasa deoparte cand sunt in vacanta sau concediu, sau chiar cand merg la baie, cand de fapt nu este asa. Cum iti poti da seama daca ai devenit dependent de smartphone? Intrebarea are mai multe raspunsuri posibile, semnele dependentei sunt cateva din cele enumerate in continuare.

1. Verifici temperatura pe telefon in loc sa deschizi fereastra sa vezi efectiv cum e afara – am facut si eu asta!
2. Scoti telefonul din buzunar ca sa vezi cat e ceasul in loc sa te uiti la ceasul de la incheietura – patit!
3. Iti spui tot timpul ca renunti la telefon cand stai cu familia sau te uiti la TV si te trezesti cu telefonul in mana – tot timpul patesc asta!
4. Copiii iti dau mesaje ca sa nu uiti ce sa le cumperi sau ce trebuie sa le aduci.
5. In timp ce stai la semafor iti verifici notificarile si raspunzi la comentarii si postari – pai nu? daca tot ai timp suficient?
6. Verifici telefonul dimineata imediat dupa ce te trezesti, chiar inainte de a merge la baie – stim cu totii ca asa e!
7. E o adevarata tragedie daca ai scapat telefonul din mana si s-a crapat display-ul – se lasa cu anxietate grozav – cum sa ramai fara telefon?
8. Hainele pe care ti le alegi tin cont si de marimea buzunarelor pentru ca telefonul sa poata incapea – pai cum altfel?
9. Te uiti la fotografii postate pe retele de socializare cand evenimentul la care sunt facute e chiar in fata ta – am patit asta la o petrecere.

Aceste tipuri de comportament si nu numai arata clar faptul ca smartphone-ul e un accesoriu ce a devenit ca o prelungire a propriei persoane, iar de cele mai multe ori nu constientizam asta pentru ca suntem in acea faza de negare. De ce? E indispensabil in ziua de azi sa ramai tot timpul conectat, prin urmare asta e, recunoastem, am devenit dependenti de telefonul mobil!

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *