Toti oamenii se confrunta cu aparitia bataturilor. Acestea sunt cauzate in general de catre incaltaminte neadecvata. Daca purtati pantofi cu tocuri foarte inalte sau daca purtati pantofii prea stramti, va puteti confrunta cu aparitia bataturilor.

Pentru ca problema bataturilor este atat de frecventa, in continuare vom discuta despre cateva remedii care va vor ajuta sa scapati de aceasta problema. Iata ce trebuie sa faceti:

  • Cu toate ca eliminarea cauzelor este esentiala, durerea ascutita a babaturii poate iesi imediat in evidenta. Inmoaie piciorul afectat in apa calda cu sare, apoi aplica o crema hranitoare si infasoara piciorul intr-o punga de plastic, care trebuie tinuta timp de cateva ore. Inlatura punga si freaca usor batatura cu o piatra ponce.
  • Pentru binele picioarelor trebuie sa eviti taierea bataturilor, chiar daca acest lucru te sfatuieste pana si farmacista. Taierea bataturilor poate cauza infectia si sangerari dureroase, deci este un factor destul de riscant.
  • Pentru indepartarea unei bataturi dintre degete, tine degete separate cu ajutorul unui tampon de vata sau bumbac.
  • Daca stii ca vei merge un traseu deosibit de lung sau vei alerga, infasoara-ti degetele cu plasture pentru a reduce frecarea.
  • Bataturile se pot forma daca marimea pantofului nu este corespunzatoare sau daca calapodul nu este potrivit.
  • Unul dintre cele mai bune moduri de a trata bataturile este bicarbonatul de sodiu stins in apa. Aceasta desface pielea moarta si ajuta la vindecarea bataturii.  Adauga 3 linguri cu bicarbonat de sodiu intr-un lighean cu apa si inmoaie picioarele. De asemenea, poti masa babaturile cu pasta formata din 3 parti bicarbonat si o parte apa.
  • Inmoaierea picioarelor in ceai de musetel diluat ajuta la calmare si temporar va schimba pH pielii, ajutand la uscadea babataturii. Ceaiul iti va pata piciorul, dar poate fi usor indepartat cu sapun si apa.

 

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *