Cursurile online au devenit din ce in ce mai populare in zilele noastre. Fie ca e vorba de profesionisti care au un angajament fata de munca si nu le permite timpul sa se scolarizeze altfel, fie ca e vorba de mame ce trebuie sa ingrijeasca familia, scolile si cursurile online sunt o alternativa potrivita. In zilele noastre chiar si elevii aleg aceasta optiune de educatie, intrucat au mai mult timp la dispozitie, fie ca este pentru un job part-time, un hobby sau alte activitati. Cu toate acestea, exista desigur atat avantaje cat si dezavantaje ale scolarizarii online.

Sa incepem cu avantajele. Aceste cursuri nu sunt deloc costisitoare. Nu ai cheltuieli in plus cu manuale si carti, nu mai cheltui cu transportul pana la unitatea de scolarizare, si asa mai departe. Un alt beneficiu este oferit de flexibilitatea programului de lucru. Poti studia oricand doresti, pe parcursul zilei sau pe timpul noptii, in functie de cum ai timp. O poti face fie acasa, fie la o cafenea, in parc sau oriunde. Materialele pe care le ai de invatat iti permit sa iti organizezi propriul ritm de invatare pentru a putea termina cursurile. Cei ce vor sa se specializeze si nu le permite jobul acest lucru gasesc o varianta foarte de ajutor in scolarizarea online.

Printre dezavantaje s-ar numara lipsa de disciplina. Acei elevi sau cursanti carora le lipseste disciplina, care trebuie sa fie indrumati in continuu de profesori, foarte probabil nu se vor descurca bine. Un alt dezavantaj este faptul ca nu mai exista interactiunea cu ceilalti cursanti si cu profesorii, eventualele nelamuriri trebuind rezolvate pe cont propriu.

Un alt mare dezavantaj il reprezinta faptul ca majoritatea angajatorilor cer ca angajatii sa aiba scolarizare in sistem traditional, intrucat sunt mult mai apreciate fata de cursurile si diplomele obtinute online. Fara indoiala ca aceste cursuri online ofera specializari in tot felul de materii. Pentru cei ce pot face fata sunt foarte utile, cel mai bine este de analizat situatia in care se impun si de profitat la maxim de avantajele lor.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *