Superstitiile sunt credinte populare inradacinate in credintele si convingerile umane. Aceste superstitii provin din vechile religii existente pe Pamant, in special din credintele care venerau mediul inconjurator: animalele si plantele.

Exemple de superstitii:

1)Vineri este o zi cu ghinion. Foarte multi oameni refuza sa intreprinda activitati importante vineri deoarece considera ca ar fi o zi cu ghinion.

2)Ziua de 13 e o zi cu ghinion. S-a realizat chiar si un stiudiu care atesta ca ziua a 13-a a anului este intr-adevar o zi cu o incarcatura speciala de ghinion. Acest studiu se bazeaza pe statistica accidentelor rutiere. Sa fie oare autosugestia oamenilor cea care duce la accidente in ziua de 13 ? sau sa fie intr-adevar o zi cu ghinion?

3)o pisica neagra care iti taie calea este semn sigur de ghinion. Pentru cei care iubesc animalele acest lucru pare sa fie de neconceput.

4)mersul pe sub scari aduce ghinion, in special studentilor la examene.

5)o oglinda sparta este un semn de ghinion ani de zile

6)  o potcoava de cal aduce mult noroc

7)un mar pe zi tine doctoral departe. Desigur, marul este sanatos, iar unde exista sanatate medical va ramane fara ocupatie.

8)usturoiul ne protejeaza de spirite rele si de vampiri

9)curcubeul aduce noroc

10)pestisorul de aur ne poate aduce noroc

Toate aceste superstitii devin valabile doar in momentul in care credem in ele. Aceste superstitii se extind si la nivelul zodiacului. Oamenii au nevoie sa li se zica ce vor face in respective zi pentru a evita necunoscutul. Din acest motiv cautam raspunsuri atat in zodiace cat si in diverse semen pe care le avem.

Superstitiile se adeveresc rareori, iar faptul de a crede in ele nu face nimic altceva decat sa ne complice vietile. Trebuie sa luam lucrurile ca atare asa cum ele se intampla si sa nu mai acordam atentie detaliilor care ar putea sa ne distraga atentia de la lucruri cu adevarat importante.

 

Published by admin