Tarile ce vor sa fie dependente

Ieri a fost ziua in care scotienii au mers la vot intru a stabili o decizie importanta pentru viitorul lor in ceea ce priveste statul de care apartin. Oare Scotia va ramane in continuare parte a Regatului Marii Britanii si al Irlandei de Nord sau va deveni in cele din urma un stat independent?

Nu toate tarile care au fost la inceput reunite sub un singur conducator, rege sau monarh au ramas si vor ramane in cele ce urmeaza sun aceeasi conducere pana la sfarsit, ci poate ca isi vor redresa drumul si se vor desparti una de celalalta si apoi isi vor forma propriul stat independent.

 Republica Ceha si Slovacia

Fosta Cehoslovacie a fost impartita la un moment dat in doua tari: Republica Ceha si Slovacia. De data aceasta, despartirea unei tari in doua parti a fost un real succes pentru ca ambele tari au aderat la UE si au inca de pe atunci o economie stabila, ba poate chiar mult mai buna de atat, mai ales de la proclamarea independentei fiecarei dintre cele doua tari.

Eritrea

In cele din urma, regiunea Eritrea din cadrul Etiopiei si-a proclamat independenta dupa stabilirea unui referendum. Pentru eliberarea acesteia de sub fortele etiopiene a fost nevoie de un adevarat razboi civil care a durat 30 de ani. Chiar daca aceasta noua tara si-a castigat statutul de sine statator, tot au mai existat o serie de conflicte si dispute timp de doi ani, iar Eritrea a fost intitulata „Coreea de Nord a Africii”.

Palau

Aceasta insula de sine statatoare nu a fost asa de la inceputul inceputurilor, fiind amplasata si sub conducerea celor care guvernau grupul de insule Micronesia din vestul Oceanului Pacific. Aceasta insula a devenit in cele din urma independenta mai ales dupa ce s-a revoltat impotriva politicii din Micronesia, din cauza diferentelor lingvistice si culturale. Acum, acestei insule i este foarte bine, mai ales datorita fortei turistice tot mai in crestere, care sporeste economia acestui stat.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.