Dupa ce te-ai stabilit intr-un final la casa ta, ai propriul apartament sau propria locuinta la curte, nu te mai poti baza pe anumite lucruri. Ma refer aici la reparatii si interventii pe langa casa, facute inainte de administrator sau de persoana care ti-a inchiriat spatiul. Totul va reveni in sarcina ta!

Nu vei putea apela tot timpul la specialisti si profesionisti, pentru ca bugetul nu iti va permite. Micile reparatii va trebui sa le faci pe cont propriu, iar prin aceasta idee vreau sa ajung de fapt la sculele de care vei avea nevoie obligatoriu. Am conceput un top 5, in care iti ofer cateva sugestii de scule utile pentru orice gospodarie.

1. Scule de mana

Niciodata nu iti dai seama cat de utila este o surubelnita sau cat de practic ar fi un patent, pana cand nu ai nevoie de ele. O trusa de scule de mana trebuie sa ai obligatoriu, pentru ca iti va fi de folos de fiecare data cand vei avea de mesterit ceva pe langa casa.

Ce ar trebui sa contina trusa de scule de mana? Pe langa surubelnita si patent, asigura-te ca mai ai si un ciocan, clesti, chei de diverse tipuri, ruleta, lanterna, un cutter, foarfeci de tabla si lista poate continua.

2. Scule electrice

Aici ma refer in principal la surubelnitele electrice cu fir sau cu acumulator, care nu trebuie sa iti lipseasca din dotare. De multe ori vei avea de montat sau dezasamblat piese de mobilier, rafturi, etajere, dulapuri sau birouri. Surubelnita electrica iti va fi ajutorul cel mai de pret.

Dupa ce am fost nevoit de cateva ori sa montez piese de mobilier prin casa doar cu ajutorul sculelor de mana sau al celor imprumutate de prin vecini, mi-am cumparat o surubelnita electrica Metabo – e o achizitie cu care ma mandresc si acum.

3. Masina de gaurit (cu sau fara percutie)

Stiu ca se incadreaza tot la categoria sculelor electrice, dar am trecut-o separat tocmai pentru ca se dovedeste EXTREM de utila in unele situatii.

Poate ca mobilierul pe care vrei sa il montezi trebuie suspendat si ai astfel nevoie de gauri in pereti. Poate ca unele piese vin cu defecte si nu au toate gaurile necesare pentru suruburi sau alte elemente de fixare.

Abia atunci vei descoperi cat de utila iti este o astfel de bormasina; in plus, o vei putea folosi si drept surubelnita electrica, daca ai capurile potrivite si un reglaj corespunzator al turatiei.

4. Polizor unghiular

Atunci cand ai nevoie de redimensionari ale diverselor obiecte din lemn sau metal, cand trebuie sa polizezi sau sa slefuiesti anumite suprafete, polizorul unghiular isi va dovedi utilitatea. Trebuie sa ai unul in tot arsenalul de scule – te poate ajuta chiar si la operatiunea de taiere, il vei putea folosi si ca fierastrau in unele cazuri, conform cu specificatiile si instructiunile de utilizare.

5. Accesorii

Nu in ultimul rand, subliniez importanta accesoriilor. Pentru ca toate sculele sa isi faca bine treaba, ai nevoie de diverse accesorii precum: dibluri, garnituri, saibe, burghie, holsuruburi sau diverse tipuri de chei speciale. Toate aceste accesorii trebuie sa completeze setul de scule ce iti vor facilita orice proiect personal sau orice reparatie DIY.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.