Daca va gandeati ca doar oamenii sunt capabili sa se comporte de-a dreptul prostesc, va inselati. Exista si in regnul animal exemplare care au obiceiuri comportamentale cel putin ciudate. Sa vedem care ar fi acestea.

1. Ursii Panda. In ciuda faptului ca au un sistem digestiv de mamifer carnivor, mentin regimul cu bambus. Sunt si o specie prea putin romantica, prin urmare nici calitati de parinti prea bune nu au. Intr-atat de mare este apatia fata de propriii pui incat mama uneori chiar nu ii recunoaste.

2. Copoiul afgan. Blana sa lunga si lanoasa aminteste de roialitate. Suntem obisnuiti ca animalul de casa pe care il avem sa ne indeplineasca dorintele si sa raspunda la comenzi, insa nu acesta este cazul cainelui afgan. Nu va raspunde comenzilor, prin urmare este considerat prost. Aceasta rasa are insa o personalitate proprie si reactioneaza dupa bunul plac. Compenseaza totusi neascultarea comenzilor cu aparenta sa aristocrata.

3. Lenesul – aceste creaturi au inspirat multe filme si animatii. Lenea lor este proverbiala, de aici li se trage si numele. Puii confunda propriile membre cu crengi de care sa se prinda si ajung sa cada din copaci. Nu au nimic altceva in program decat somn si mancare – stil de viata pe care unii l-ar putea invidia.

4. Veveritele – desi dau impresia de animale foarte inteligente, miscandu-se cu viteza unui ninja, aceasta impresie este una total gresita. Cand se apropie sezonul rece isi fac provizii, aduna alune, ghinde si mancare si le ascund in diferite locuri pentru a putea trece iarna. Asta da impresia de inteligenta, insa cand alearga innebunite pentru ca nu isi mai amintesc unde au facut acele depozite, nu mai sunt atat de inteligente.

5. Strutul. Ca o curiozitate, ochiul strutului este mai mare decat creierul sau. Probabil ca asta spune totul despre inteligenta sa.

Cum spuneam, daca ati considerat ca doar oamenii au comportamente prostesti, va inselati. Regnul animal are si el reprezentantii sai in acest sens.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *