Tratamentul cu acupunctura

Acupunctura este o metoda prin care ace metalice foarte fine sunt infipte in piele pentru a stimula puncte specifice din corpul uman. Cuvantul provine din limba latina, de la „acus” – ac si „pungere” – a intepa. Recent, am descoperit un blog unde am citit mai multe despre acupunctura. Blogul se numeste teodorovschi.eu si m-a inspirat sa scriu mai multe lucruri legate de acest subiect.

De la origini si pana in prezent, acest procedeu terapeutic s-a dezvoltat in continuu. Se crede ca originile sale provin din China, insa astazi este practicat in toate zonele lumii.

Principiul din spatele acestei proceduri este bazat pe Qi – energia vitala a corpului. Conform medicinei traditionale chineze, Qi-ul circula prin toate partile corpului prin canale energetice denumite meridiane. Acest flux energetic este mai mult sau mai putin similar cu sistemul circulator sau nervos. Intreruperea sau blocajul fluxului de Qi in meridiane se considera ca provoaca dureri, afectiuni si boli.

Diversi factori contribuie la afectarea circulatiei corespunzatoare a Qi-ului. Acestia includ nutritie inadecvata, o dieta necorespunzatoare, poluarea din aer si apa, functionarea defectuoasa a organelor, lovituri sau diverse infectii. Echilibrul este de asemenea deranjat de conditii climatice extreme, dar si de starea emotionala a individului.

Acupunctura ajuta la tratamentul diverselor afectiuni, atat fizice cat si mentale. Anume boli cronice precum artrita, diabet, astm, pierderi de auz sau hipertensiune pot fi tratate cu ajutorul acesteia. Conform medicinei traditionale chineze, exista doua tipuri de Qi, cel cu care ne nastem si cel pe care il dobandim. Calitatea celui din urma depinde de stilul de viata pe care il avem si de activitatile fizice si psihice.

Acupunctura cu laser

Acupunctura cu laser este o noua stiinta in domeniu, de fapt o adevarata „State of the art” a medicinei moderne. AcuLaser, cum este in mod obisnuit denumita, ofera raspunsul potrivit multor afectiuni al caror tratament anterior s-a dovedit ineficient. In anul 1971, un medic chinez a initiat pentru prima oara in tratamentul acupuncturii clasice folosirea de raze laser de intensitate slaba.

Rezultatele au fost peste asteptari, multe dintre aceste afectiuni raspunzand mai bine la stimularea punctelor de acupunctura cu raze laser. Multe dintre cazurile rezolvate au fost cele ale copiilor cu probleme cauzate de autism, migrene, surzenie si cu maxim succes in cazul micutilor afectati de orbire permanenta. In mai mult de 40% dintre cazuri, acestia si-au recapatat vederea. Un alt succes major s-a inregistrat in cazul copiilor nascuti cu leziuni pe creier. In zilele noastre, AcuLaser raporteaza succese importante in tratamentul afectiunilor respiratorii.

Multe dintre disfunctiile sexuale isi gasesc tratamentul prin acupunctura. Acele pot reactiva increngatura nervoasa din zona rinichilor stimuland astfel si glandele sexuale. Domeniul fascinant al acupuncturii este influentat cu succes de ultimele studii si cercetari ale stiintei medicale.
Bunaoara, o echipa mixta de savanti din Danemarca si Sri Lanka, bazandu-se pe principiile acupuncturii clasice, au fondat o noua disciplina intitulata microacupunctura. Aceasta foloseste in principal stimularea a 48 de puncte minore de acupunctura situate in palme si pe talpile picioarelor. Printre problemele tratate se enumera glaucomul si dezechilibrele hormonale.

Per total au fost identificate si cartografiate 361 de puncte de acupunctura situate pe meridianele principale, ce pot fi accesate cand fluxul energetic este deranjat, cu ajutorul acestei tehnici. Tehnica este una sigura, cat timp este aplicata de un acupuncturist licentiat, iar acele folosite sunt sterile si de calitate. Eficienta tratamentului difera de la o persoana la alta, unii avand nevoie de pana la 15 sesiuni de tratament pentru a simti pe deplin efectele benefice ale acestuia.

Blogger: Cezara I.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.