Avand in vedere ca Windows Phone 8.1 abia a fost lansat si el in lumea smartphone-urilor, este destul de devreme sa ne imaginam un nou Windows deoarece sunt atat de multe aspecte care ar trebui imbunatatite pentru Windows 8.1. Un document de la cei de la Microsoft a aratat ca Microsoft sunt intr-o stare destul de avansata in dezvoltarea unui nou sistem de operare care sa poate numele de Windows 9, care va veni si intr-o varianta mobile Windows Phone 9.

Documentul a fost pus la dispozitie de cei de la Myce si in acesta se gasesc date referitoare la noul sistem de operare Windows 9 care umreaza a fi lansata anul viitor in al doilea sau al treilea semestru. Atat Windows 9 cat si Windows Phone 9 urmand a fi lansate simultan in acea perioada de timp.

In alte cuvinte am putea sa folosim un nou Windows undeva in 2015 intre lunile aprilie si semptembrie. O perioada de timp destul de indelungata dar avand in vedere ca Microsoft lucreaza de ceva vreme la acest nou sistem de operare este foarte probabil sa gasim o varianta RC (release candidate) a acestuia in luna aprilie urmand ca pana la sfarsitul lunii septembrie sa avem parte de o variata RTM (Released to manufacturing).

Windows 8.1 a venit cu o serie de schimbari, schimbari minore fata de sistemul Windows 8, asa ce ne asteptam la schimbari majore de aceasta data odata cu Windows 9. Nu stim inca modul in care aceste schimbari se vor materializa si nici macar un preview sau un printscreen nu avem dar nu putem decat sa speram. Un zvon spune ca Mucrosot s-ar putea indeparta de sistemul de navigare bazat pe tile-uri.

Ramane insa de vazut care vor fi planuri celor de la Microsoft si daca intradevar vom ajunge sa vedem noul Windows 9 si Windows Phone 9 in anul urmator, pentru moment nu putem decat sa ne bucuram de Windows 8.1.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *