Zgarie nori din Scandinavia

Un numar de 5 arhitecti au fost alesi pentru a crea designul celei mai inalte cladiri din Scandinavia. Zgarie nori-ul Karlavagnstornet va fi construit in Gothenberg, Suedia. Momentan inaltimea acestuia se estimeaza a fi de 202m. Conceptul care va castiga aceasta cursa va fi anuntat in data de 17 a acestei luni.

Arhitectii care participa la acest concurs sunt Ian Simpson, Manuelle Gautrand, Skidmore Owings si Merrill, Wingardhs Arkitektkontor si Zaha Hadid. Fiecare din acesti finalisti va fi premiat cu 75 000 de $ US. Juriul care va analiza proiectele propuse de finalisti va fi format dintr-o echipa de oameni care lucreaza la departamentul de urbanism din Gothenberg. In juriu vor fi si oameni care fac parte din compania Serneke, compania care se ocupa de dezvoltarea proiectului.

Serneke, fosta companie Sefa, a lucrat la proiectul Karlavagnstornet pe o perioada de 10 ani cu ajutor din partea orasului Gothenburg si din partea River Bank Development. Piata karlavagnsgrand, locul in care va fi amplasat viitorul zgarie nori, este deja planificata de companie. Aceasta va avea 15 unitati rezidentiale, office si comerciale. Aceasta va fi insotita de spatii de parcare aferente pentru fiecare unitate in parte.

Pana in prezent proiectele supuse de participanti au fost propuse in mod anonim de echipe. Primu proiect este proiectul Ursa Tower, care va avea o inaltime de 214 m, al doilea este numit Svall Tower si va avea o inaltime ce atinge 231 m. Al treilea proiect supus in fata juriului a fost Glasklart Tower de 202 m si. Un alt design este Polstjarnan Tower care va avea inaltimea de 230 m. Kyssen Tower ultimul din proiectele supuse analize, are o o inaltime de 215 m.

Unul din membrii companiei Serneke, Ola Serneke, a afirmat ca este un sentiment incredibil acela de a fi capabil sa prezinti proiecte spectaculoase si intereseante precum cele supuse de participantii la concurs.

Published by admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.